Преминете към основното съдържание

Не на тъмните кръговете под очите!

Ефективни методи за решение на този досаден проблем

Деликатен проблем като сенките около очите е истината, пред която рано или късно всяка жена се изправя. А колко ни се иска да сме красиви дори след безсънната нощ на новогодишното парти. Добре е да се изправим пред лицето на козметичния враг и да се запознаем с какви средства можем да го преборим. Ето какво знаем до тук.

Причини

Да, знаем това – ако очите са огледало на душата, кожата е отражение на здравословното ни състояние. Ето защо трябва да знаем защо се появяват сенките под очите.

  • Проблем със сърдечно-съдовата система. Излишък от течности се натрупва в подкожните мастни клетки, нарушава функционирането на капилярите, което води до появата на синини.
  • Вредни навици: нарушен режим на съня, преумора и стрес, тютюнопушене, лошо кръвообращение – всичко това има крайно негативно влияние върху по-тънката кожа около очите.
  • Разбира се, има вариант торбичките под очите да са анатомична особеност. В този случай единственото решение е блефаропластика. Но ако не сте в тази графа, значи е добре да прочетете как точно да се избавите от проблема.

Студен масаж

Студът действа прекрасно: просто осигурете кубчета с лед, в които сте замразили отвара от лайка, мента или минерална вода с лимонов сок. Потрийте с ледените кубчета внимателно зоната около очите с кръгови движения. Може да изпозлвате за този масаж и охладени в камерата лъжици, които да поставите под очите си. Ако тази процедура е придружена със специална гимнастика за очи, ефектът е гарантиран.

Домашни маски

За вълшебните свойства на маската с картофи трябва да знае всяко момиче. Нарежете на ренде суров картоф и получената каша наложете върху очите си. За около 20 минути тя ще отнеме всички излишни течности в кожата на тази зона.

Пакетчетата от чай имат малко по-различна роля. Пакетчета от зелен или черен чай за около 15 минути върху очите отнемат от синините под очите. Може да изпозлвате и два памучни тампона за снемане на грим, напоени в мляко и поставени за около 10 минути върху очите.

Козметика

Заключителната фаза в битката с тъмните кръгове около очите е използването на козметични средства. След като нанесете специален крем или серум, масажирайте деликатно, за да втриете количеството. След това изпозлвайте коректор с прасковен или жълт цвят, за да маскирате тъмните участъци.

Следването на тези прости стъпки непременно ще ви избави от проблема с тъмните кръгове и торбичките под очите. И нека очите ви сияят от щастие!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser