Преминете към основното съдържание

„Не си толкова сладка, колкото си мислиш“

Това е заглавието на статия, описваща резултатите от интересно изследване върху онлайн комуникацията
© iStock

„Не си толкова сладка, колкото си мислиш“ е заглавието на статия, написана от Мария Дел Греко и Аманда Денес. Те са направили изследване върху комплиментите. И по-точно върху това, колко е важен начинът, по който отговаряме на комплиментите при онлайн общуване.


ТЪРСИТЕ ЛИ ЛЮБОВТА ОНЛАЙН?


В изследването взели участие 413 жени. Отговорите им на получените комплименти при онлайн запознанство били:

  • съгласие и самопохвала;
  • несъгласие;
  • само „Благодаря“.

Според типа отговор кои жени, мислите, се оказали с по-големи шансове за продължаване на комуникацията? И с реални шансове за среща? Може би ще ви изненадаме, като кажем, че не са тези от първата група. Всъщност жените, които онлайн демонстрират високо самочувствие и самоувереност, според изследването не са толкова привлекателни за мъжете.


ДА МУ ПИША ИЛИ ДА НЕ МУ ПИША?


Дел Греко и Денес споменават в статията си още интересни изводи, включително от предходно свое изследване. Жените най-често получават комплименти за външния си вид, а мъжете – за неща, които притежават

И така, вече знаете как да се държите, когато някой ви изпрати „zdr ko pr“ и после евентуално „mn si sladka“ (плюс снимка на колата си отпред, отстрани и отзад). Това, разбира се, го казваме иронично, защото всички ще се съгласим, че далеч от приоритетите ни е да сме „сладки“ за когото и да било. И все пак, за да обобщим, при комплимент доброто старо „Благодаря“ очевидно винаги върши работа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser