Преминете към основното съдържание

Не сме идеални! Но в това ни е чарът

В новия брой на списание ELLE сме събрали толкова много вдъхновяващи примери, за да се научим да се харесваме такива, каквито сме
© Костадин Кръстев-Коко

„Изглеждаш тоооолкова добре!“, обърна се към нея той, доста неубедително. Натърти на дългото „О“, сякаш да си даде време, за да намери точната дума, да избяга от клишето, но не му се получи.

„Искаш да кажеш, с 20 години по-стара и с поне 20 кила по-надарена“, срази го светкавично тя. „Няма проблем, свикнала съм да се харесвам всякак!“

Моята приятелка, която срещна стар познат. Нищо лично, просто поредният, на когото не остана длъжна, за да се впише в стандартните му разбирания за секси хубост на секси зряла възраст.

© Никола Борисов

Такава си е тя, нестандартна. И апетитна! От години живее с наднорменото си тегло, което хората приемат повече за визуален недъг, отколкото за здравословен проблем. Мина през всички етапи на борбата с него: хранителни режими, спортове, лекари, отвари, глад..., но нищо не помогна. Накрая й остана да избира между самосъжалението и самоиронията. „Аман от кисели красавици, аз ще живея като весела дебелана!“ Речено-сторено. Толкова е сладка днес, че всеки грам от мнооогото килограми й приляга идеално! На моменти даже й завиждам, честно. Особено когато някой ми каже колко съм фина и елегантна, без да знае, че ми се броят ребрата на плажа... „Ами твои са си, показвай си ги“, не спира да ми повтаря тя, закръглената весела жена.

Иска ми се да гледам на живота като нея, повтарям си разни правила, но е трудна работа. Особено през лятото, най-трудните дни за срамежливите заради очакванията да бъдем разкрепостени, социални, разсъблечени... Сезонът на комплексите. Както би казала тя, ако не са ваши, не позволявайте да ви ги вменяват. А както казваме ние, редакторите в ELLE, това е най-точното време да започнем да работим върху чувството си за срам, защото то просто не ни трябва.

В новия брой на списание ELLE сме събрали достатъчно вдъхновяващи примери, които ни доказват, че не е нужно да сме идеални, за да се харесваме такива, каквито сме. Красотата е въпрос на гледна точка: вижте Тамара Рьоске, която е на 23 г. от Щутгарт, със синдром на Даун. От няколко години работи като модел, има и роля в киното. Прочетете за шеф Аликс Борнон: диагностицирана с диабет на 13, днес французойката е сред най-добрите майстор-готвачи на... сладкарски шедьоври! „Обичам да доказвам, че няма невъзможни неща!“, казва тя. Очакват ви още силни и успешни жени, лидери в науките и технологиите, които ни напомнят, че бъдещето зависи от нежния пол.

Защото е лято – сезонът, в който жените трябва да цъфтим и греем, дори да не сме идеални! Новият брой на ELLE ще ни помогне.

Търсете от 20 юни!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser