Преминете към основното съдържание

Небрежните прически, в които се влюбихме

Да благодарим на датчанките за тях
© ImaxTree

Докато френските момичета не обичат да споделят тайната на небрежната си прическа, то датчанките с радост разкриват как поддържат красивата си коса. „Те се отнасят доста спокойно към фризурата си. Обикновено поддържат прическата си максимално опростена, така че да не изисква много усилия, но и да изглежда стилно“, казва фризьорката Мете Торсгаард. Тя всеки ден мие косата си само с вода, а веднъж седмично с шампоан, но не използва балсам. „Той прави косата ми прекалено мека. Задължително обаче я реша сутрин и вечер с любимата ми четка на Mason Pearson. Мисля, че това е най-добрият начин кичурите ми да изглеждат добре.“

Датската стилистка и авторка на книгата Dress Scandinavian: Style Your Life And Wardrobe The Danish Way, Пернил Тайсбек, пък използва балсам, който да компенсира изсушаващия ефект на високите нива на калции във водата на Копенхаген.


КОНЦЕПЦИЯТА "ХЮГА ЗА КРАСОТА"


Музикантката Аня на свой ред доказва, че датчаните не се страхуват да използват продукти от типа „направи си сам“. „През зимата къдриците ми стават наистина сухи и хвърчащи, затова мия косата си с домашния твърд шампоан на майка ми по рецепта от Кастилия“, разказва тя.

Нагледен пример за небрежната, но стилна бюти street style визия на датските момичета откриваме по време на Седмицата на модата в Копенхаген. В галерията събрахме няколко красиви доказателства за това, че малкото обикновено означава много.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser