
Необходими продукти
2 1/4 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
2 големи яйца с разделени белтъци и жълтъци
1/2 ч.ч. зехтин
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне
Включете гофретника и напръскайте със спрей за готвене. В голяма купа смесете сухите съставки – брашно, бакпулвер, захар, сол и канела. В средна купа разбийте белтъците с ръчен миксер, докато се образува твърд връх. В отделна купа смесете жълтъците, зехтина, млякото и ваниловия екстракт. Добавете сместа с жълтъците към сухите съставки и разбъркайте добре. Добавете и разбитите белтъци. Вече можете да пристъпите към гофретника.
Сервирайте гофретите с добавка по желание (пресни плодове или сладко, кленов сироп или мед, сладолед, сметана, шоколад).