Преминете към основното съдържание

Нели – едно лошо момиче, което някой ден ще играе с Брад Пит

Ако следите актуалните български сериали, по всяка вероятност познавате лицето й.
фотографии JAMES FLOYD, VALENTINA FEULA, SVETLAN SIMOV, NIKHIL SHENOY
фотографии JAMES FLOYD, VALENTINA FEULA, SVETLAN SIMOV, NIKHIL SHENOY © James Floyd

Срещаме се в заведение на жълтите павета. Оказва се, че е едно от любимите и на двете ни. След няма и две минути избухваме в смях, защото забелязваме, че и двете носим мини чанти със змийски принт. В края на срещата се шегуваме, че е трябвало да си съскаме може би, но се случи точно обратното – ще пием кафе „по съседски“ съвсем скоро, защото ни дели една спирка на метрото. Първото ми впечатление от Нели на живо е далеч от представата, която си бях изградила за нея на база снимките й. С изключение, разбира се, на очите й, които са точно като на снимките – убийствени. Тя е едно нежно, крехко момиче с невинно излъчване. Ако следите актуалните български сериали в момента, по всяка вероятност познавате лицето й.

Лошото момиче

В хода на разговора Нели ми споделя, че обича да играе „лоши“ момичета. Не само защото са по-сложни, многопластови и интересни като образи, а и защото така има възможност да изрази „тъмната“ си страна. Или да я потърси и изследва. Нимфоманка в „Откраднат живот“. Млада жена, която преспива с мъжа на своята приятелка, в „Пътят на честта“. Засега това са ролите, в които сме я виждали на малкия екран. Нели е сравнително ново лице у нас, макар вече да има в творческата си биография чужди продукции като „Хелбой“ и „Рамбо: Последна кръв“.

Модел или актриса

Всичко започва, когато на 18 години печели два конкурса за красота в родния Пазарджик. След това се мести в София и започва да участва като статист в кинопродукции. Дебютът й е в сериала „Стъклен дом“. Почти веднага е забелязана от модна агенция, която й предлага ангажименти зад граница. Пътят на модела я отвежда до европейските столици на модата, но и до по-екзотични дестинации – Китай, Индия, Дубай. В Индия се влюбва от пръв поглед, но не в принца, с когото се запознава на парти, а в самата страна. Затова си обещава да се върне отново някой ден там. Кой знае, може скоро да я видим и в някоя боливудска продукция. Защото истинската мечта на Нели не е да бъде модел, а актриса. И не защото е разочарована от света на моделството, след като го е видяла отвътре. Просто защото знае какво иска, както и това, че моделството не е професия за цял живот. Мимоходом споменаваме фалшивия блясък, голямото его, числата, които са навсякъде – в сантиметрите, в килограмите и грамовете, в броя последователи в Instagram... Числа, които често, за жалост, тежат много повече от личността. Курсът по кино актьорско майсторство, който Нели завършва в Милано, й отваря вратите към актьорската професия. И й дава възможност да работи със звезди като Мила Йовович и Силвестър Сталоун.

„Каквото ми предложи животът, го взимам“

В полицейския участък

Вмъквам и една забавна история, която Нели ми разказа. Е, поне сега е забавна. Когато си в чужда страна, където никой не говори английски и има въпросителни по визата ти, нещата сигурно не изглеждат толкова забавни. В Китай Нели била задържана в полицейския участък заради неуредени документи. За щастие, агенцията за модели, с която имала ангажимент, реагирала веднага, всичко се оказало едно голямо недоразумение и след пет часа Нели била освободена.

Един плакат на стената

На Мила Йовович е плакатът. Закачен е на стената в стаята на Нели, когато тя още живее в Пазарджик и ходи на училище. Йовович е един от идолите й именно заради силните женски образи, в които се е превъплъщавала. Защото сега може да имаме силни женски образи в киното, дори жени супергерои, но тогава нещата бяха доста по-различни – женските образи обикновено бяха подкрепящи, съпътстващи, подчинени спрямо мъжките. Нели е дубльор на Мила Йовович в „Хелбой“.

Мексиканката и Силвестър Сталоун

Ролята на отвлечена мексиканка й е отказана първоначално, но седмица по-късно по щастливо стечение на обстоятелствата я получава, заради което трябва да пропътува разстоянието Пазарджик-София от днес за вчера. За заснемането на сцената й помага самият Сталоун, който явно обича да държи нещата под контрол, дори и да не е режисьор на филма. Още една среща, която значи много за Нели. Следващата цел е Брад Пит. Пожелавам й го, докато си говорим за „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино.

Секс сцени – да или не?

Когато й предлагат ролята на пациент нимфоманка в „Откраднат живот“, Нели приема веднага, както обикновено прави. Съответно трябвало по някакъв начин да подготви приятеля си, а и семейството си, за това, което ще видят по телевизията. На приятеля си казва, че ще играе пациент, впоследствие малко по малко дава и подробности. Накрая и приятелят й, и близките й реагирали положително, след като гледали епизода. Което било приятна изненада за нея. Първата й секс сцена е в „Пътят на честта“. Така че отговорът на въпроса по-горе е „Да“. Все пак това е част от професията.

„Първо скачам, после мисля“

Провалите тогава и сега

В началото Нели преживява много емоционално всеки кастинг, на който не получава роля. Сълзи, самосъжаление, депресия. Отнема й известно време да осъзнае, че това е нормалният процес, т.е. това дори не са провали, а естествените стъпки, естественият ритъм на живота, на професията, част от пътя към успеха. Важното е само да не спираш, да не се отказваш. А тя никога не се отказва от това, което си е наумила, че иска.

„Ще създам ролята, която искам да изиграя“

Нели ми споделя, че има 5-6 идеи за сценарий. Започнала е да пише първия, защото е решена един ден, без значение след колко време, да направи филм, на който ще бъде сценарист, режисьор и изпълнител на главната роля. Тази мечта може би най-добре илюстрира подхода и философията й – изработва успехите си сама, не е нечие протеже, не разчита на никого, за да печели кастингите, само на себе си.

Седмица след нашата среща на Нели й предстои кастинг за чужда продукция. Ролята, за която ще се явява, е на певица в бар. Затова в последните месеци се подготвя сериозно – ходи на уроци, пее вкъщи, записва се, слуша се. И добавя през смях: „Всяка вечер пея на приятеля ми, добре че той няма нищо против“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser