Преминете към основното съдържание

„Непоносими условия“: защо известен фотограф отказа да работи с Меган Маркъл

Фотографът на The Sun, който придружава Уиндзорите по време на кралски обиколки от 40 години, разказа защо е отказал да отразява обиколките на принц Хари заради Меган.

Херцогинята на Съсекс никога не е била смятана за любимка на пресата, за разлика от Кейт Мидълтън или Камила Паркър, която пък е сред любимките на пресата. Фотографът, който пътува с британското кралско семейство повече от 40 години, сподели пред подкаста I've Got News For You защо е спрял да прави „жалки“ пътувания с принц Хари, след като се срещнал с Меган Маркъл. Артър Едуардс, фотограф за британския вестник The Sun, каза, че връзката му с Уиндзорите е еволюирала в нещо повече от просто отразяване на кралското семейство като фотожурналист. Но с появата на Меган всичко се променило.

Едуардс отбеляза, че тъй като омразата на принц Хари към медиите е нарастнала от момента, в който се срещнал с актрисата и отношенията им се задълбочили, той се чувствал вече неудобно около внука на кралицата. „Камила винаги поздравяваше, Кейт поздравяваше, Уилям също, всички са много приятелски настроени, какъвто беше и Хари, докато не срещна Меган, след което това той стана много, много дистанциран и стана почти... ами, беше ужасно“, каза Артър.

Фотографът продължи: „Спрях да ходя на обиколки с Хари. Не бях на обиколката на Хари в Австралия, не и с Меган. Не участвах в обиколката на Хари и Меган в Южна Африка. Просто ми е много депресиращо да съм с тях. Те мразеха медиите и беше ужасно, така че се измъкнах от тях, за да отида с Чарлз до Нова Зеландия и други места." По-късно първото турне на Съсекс като семейна двойка предизвика вълна от възмущение, когато персоналът започна да се оплаква от поведението на херцога и херцогинята.

Влошените отношения между Хари и Меган с пресата се доказват от поредица от съдебни дела през последните години. Сред тях са делата на херцогинята с Mail on Sunday и на херцога с Daily Mail. По време на интервюто с Опра Уинфри двойката призна, че се страхува да не се повтори сценария с принцеса Даяна.

Днес Едуардс, който през 2020 г. навърши 80 години , продължава да обикаля с Уиндзорите и да ги снима. Той се присъедини към обиколката на Уилям и Кейт из Уелс, която започна на 1 март 2022 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser