Преминете към основното съдържание

Неравен брак: защо Кити Спенсър се омъжи за мъж, по-възрастен от баща й

В края на юли 30-годишната племенница на принцеса Даяна се омъжи за 62-годишен бизнесмен. Много недоброжелатели се усъмниха в искреността на намеренията на Кити Спенсър, подозирайки я в меркантилност. Ами, ако изобщо не става въпрос за пари?

Ако влезете в Twitter акаунта на граф Чарлз Спенсър - бащата на Кити - може да останете с впечатлението, че в живота му в момента не се случва нещо особено. Наскоро той публикува благодарствени думи до читател, който купи последната му книга, а също така сподели видеозаписи на пауни, които се разхождат в парка. В постовете му няма нито едно споменаване на луксозната тридневна сватба на най-голямата му дъщеря, лейди Кити Спенсър, за която сега говори целият британски елит.

Нещо повече, Чарлз дори не присъства на венчавката. Вместо това булката беше придружена до олтара от своите полубратя- Луи и Самюел. Кити не носеше фамилната диадема на рода си (с която са се омъжили леля й, принцеса Даяна и собствената й майка Виктория), което силно изненада феновете. Според кралски експерти този жест може да символизира желанието на Кити да изгради семейство според собствените си правила и да се опита да избегне грешките, които много членове на фамилията Спенсър са правили преди нея в брака. По-специално нейните собствени родители.

От детството си Кити има пред очите си пример за нещастен брак. Майка й Виктория сподели преди време, че съпругът й многократно й е изневерявал, докато е била в клиника, където се е лекувала от алкохолна и наркотична зависимост. Когато Кити е на 7 години, родителите й решават да се разведат. Този период съвпада с друго трагично събитие - смъртта на леля й, принцеса Даяна, в автомобилна катастрофа.

След развода Чарлз Спенсър се завръща в Англия, а Кити остава с майка си, сестрите и братята си в семейното имение в Южна Африка. За да се види с баща си, тя трябва да преодолее 11-часов полет между двете полукълба. Кити никога не обвинява публично Чарлз, че е напуснал семейството им. Въпреки това, както биха казали психолозите, в съзнанието й се ражда образът на „отчуждения“ баща, който не е бил до нея. И когато пораства, Кити осъзнава, че такъв семеен модел изобщо не е това, към което самата тя ще се стреми.

През 2019 г. племенницата на принцеса Даяна сподели в интервю, че в мъжете цени най-вече лоялността, добротата и готовността винаги да помагат. "Имам голям късмет. Винаги съм срещал добри и открити мъже. Всеки път, когато съм имала проблем, те са били до мен, за да ме подкрепят. Никога не съм бил привлечена от трудни мъже или такива, които не заслужават доверие. Просто обичам мили хора “.

И скоро Кити среща мъж, съответстващ на нейния идеал - милионера Майкъл Луис, когото приятелите описват като „смирен и приземен“, въпреки огромното му състояние. Човек, който не бяга от нея на другия край на земята, а напротив, винаги е до нея. Накратко, пълната противоположност на собствения й баща.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser