Преминете към основното съдържание

Нещо по-различно: Ябълкова майонеза

Прекрасно допълнение към вашите ястия.

Ябълковата майонеза е уникална разновидност на сос, който съчетава сладкия и кисел вкус на ябълки с кремообразната текстура на традиционната майонеза. Историята на създаването на ябълковата майонеза няма ясно установени корени, но се предполага, че рецептата се е появила като експериментална алтернатива на обикновената майонеза с цел да я обогати с нови гастрономически нюанси.

Ябълковата майонеза традиционно включва: пресни ябълки или ябълково пюре, растително масло, оцет или лимонов сок, горчица и жълтъци. В зависимост от рецептата можете да добавите различни подправки, в зависимост от ястието, към което я поднасяте. Вкусът на този сос е особено изискан, като сладостта на плодовете е хармонично съчетана с пикантни нотки.

Продукти:

Зелени ябълки 300гр

Рафинирано растително масло 200 мл

Баварска горчица 1 с.л.

Лимонов сок 0,5 с.л.

Куркума на вкус

Сол на вкус

Смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

1

Първо трябва да приготвите ябълково пюре. Измийте и изпечете ябълките (с кората) на 180 градуса за около 30 минути. След това ги отделете от корите и ги разбийте с пасатор до гладкост.

2

Добавете към пюрето: горчица, черен пипер, лимонов сок, куркума и сол.

3

Когато сместа стане хомогенна, налейте олиото и добавете още малко смлян пипер. Пасирайте отново с блендер, докато всички съставки се смесят.

Готово! Ябълковата майонеза може да се изсипе в буркан с капак и да се съхранява в хладилник до 1 седмица.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser