Преминете към основното съдържание

Никола Пелц побъркала от претенции организаторите на сватбата й

Бащата на булката подаде съдебен иск срещу едната агенция.

Западните медии обсъждат нов скандал около сватбата на Никола Пелц и Бруклин Бекъм, която се състоя миналата пролет и предизвика много критики към младоженците. Според Daily Mail бащата на Никола, милиардерът Нелсън Пелц, е завел дело срещу организаторите на сватби Никол Брейгин и Ариана Грихалб за това, че не са му върнали депозит от 159 000 долара. Бащата на булката обвини служителите в некомпетентност, а самите организатори обвиниха Никола Пелц в скандално поведение.

Никол Брагин и Ариана Грихалб били наети шест седмици преди голямото събитие, тъй като предишната агенция се провалила. Девет дни по-късно Брагин и Грихалб, подобно на своите предшественици, отказали да работят по организацията на сватбата: причината за това било голямото натоварване (500 гости бяха поканени на сватбата) и постоянните критики от страна на булката. Никола изпратила множество гласови съобщения до организаторите, в които казвала, че се е "уморила да поправя грешките им" и изразявала недоволството си от работата им. Част от съобщенията на Никола ще бъдат разгледани по време на съдебното заседание.

В исковата молба на Нелсън Пелц се посочва, че „известността на младоженците и големият брой високопоставени гости изисквали подходяща компетентност от организаторите“.

В едно от съобщенията Никола отправила претенции към организаторите, че Луис Хамилтън е в официалния списък с гости, въпреки че той казал на младоженците, че няма да може да присъства на сватбата им.

Нелсън Пелц добавя, че организаторите са имали проблеми с алкохола: твърди се, че в един от чатовете, където са обсъждали сватбата, Грихалб е казала, че ще "пийне текила, в противен случай главата й ще избухне".

Според журналисти общо три различни сватбени агенции са работили по сватбата на Бруклин и Никола.

Сватбата на Никола Пелц и Бруклин Бекъм беше съпътствана от няколко скандала. Най-шумна беше кавгата между Никола и свекърва й Виктория Бекъм, която се разрази в социалните мрежи, след като възникна въпросът защо Никола Пелц не е избрала рокля на марката Victoria на сватбата. В интервю Пелц заяви, че кавгата е възникнала заради сватбена рокля, която ателието на Виктория не могла да ушие, и каза, че бъдещата свекърва я е игнорирала по време на подготовката за сватбата. Никола била принудена да си поръча рокля на друга марка.

Появиха се и твърдения, че Никола се обидила, когато близкият приятел на Дейвид и Виктория Марк Антъни изнесъл възторжена реч на сватбата й, изцяло посветена на Виктория. Според запознати Никола била недоволна и от това, че Виктория "откраднала" песента на младоженците за първия танц за собствения си танц майка-син. Самите Дейвид и Виктория Бекъм, според вътрешен човек, били шокирани от интервюто на Никола и не разбирали защо тя говори публично за тяхната вражда.

Тържественото събитие беше критикувано и по друга причина. Сватбата, която струва 3,5 милиона долара, бе приета от хората като "пир по време на чума" на фона на събитията в Украйна, както и нарастващите разходи за живот в Обединеното кралство и САЩ. Младоженците бяха наречени "без връзка с реалността" и то при положение, че харчат не своите, а парите на родителите си. Бруклин Бекъм беше обвинен, че на 23 години няма работа, но в същото време "прахосва парите на баща си".

Бруклин Бекъм и Никола Пелц се ожениха през април миналата година. След сватбата и Никола, и Бруклин взеха двойното фамилно име Пелц-Бекъм. Решението на Бруклин да вземе фамилията на съпругата си, макар и странно за много фенове на Бруклин, срещна подкрепа в определени кръгове, които видяха това като опит за разбиване на "сексистките традиции".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser