Преминете към основното съдържание

Нина Николина изправи публиката в Одеса на крака

„Белгийският крал“, в която Нина Николина прави своя кинодебют, спечели Голямата награда Grand Prix на международния кинофестивал в Одеса
Нина Николина
Нина Николина © press

Нина Николина и Мира Сталева бяха представеителите от българска страна по време на фестивала, където се представи копродукцията на Белгия, Холандия и България „Белгийският крал“.

Нина Николина, получи заслужени овации за ролята и на Ана - българска, народна певица, спечелила сърцето на белгийския крал. Филмът е представен с успех на кинофестивали в над 50 държави.

На фестивала в Одеса, Нина Николина изправи на крака публика, жури и журналисти с акапелни изпълнения на „Излел е Дельо хайдутин“ в два поредни дни.

Тя бе официален гост на кинофестивалите във Венеция, Маракеш, Клуж, на които освен с талант, очарова и с визия.

Изпълнителката участва в етноджаз фестивали и концерти и на родна сцена, с участието на изтъкнати музиканти. Формациите изпълняват песни от различни фолклорни области на България в нов аранжимент.

Последният сингъл на Нина Николина е „Яна“ . Песента е в основата си македонска, народна песен, аранжиментът е на Мага. Видеоклипът е по идея на Георги Тошев, реализиран от Павел Червенков и носи фотографския му почерк.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser