
Певица, текстописец, музикант, активист за граждански права, Юнис Катлин Уеймън, по-известна като Нина Симон, е всичко това, но и много повече. Тя не само оставя ярка следа в историята на джаза, но и проправя пътя на много други артисти от афроамерикански произход, които идват след нея. Представяме ви едно от любимите ѝ ястия – гъбена крем супа, чиято оригинална рецепта идва от Франция. А сега си пуснете Feeling Good в изпълнение на Нина Симон и се захващайте.
Гъбена крем супа
Необходими продукти
1 глава лук, нарязан на кубчета
4 с.л. масло
250 г гъби, нарязани на парчета
1/4 чаша брашно
1 чаша пилешки бульон
1 стрък розмарин
1 с.л. шери
2 чаши заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Разтопете маслото на среден огън и сотирайте лука, розмарина и гъбите в пилешкия бульон за 10 минути, докато омекнат. Заделете няколко гъби за декорация и в блендер пюрирайте до получаване на кремообразна смес, без да е идеално гладка. В тиган разтопете маслото и добавете постепенно брашното, докато се получи гладка текстура. Добавете солта, черния пипер, заквасената сметана и пюрираните гъби. Бъркайте непрекъснато, оставете да заври, след което намалете котлона и гответе, докато се сгъсти. Добавете шерито, след това солта и черния пипер на вкус. Декорирайте, сервирайте и се насладете.

Вижте повече
Вирджиния Улф и перфектната вечеря
„Не можеш да мислиш добре, да обичаш добре, да спиш добре, ако не си вечерял добре“
Вижте повече
Тази рецепта за брауни циркулира из Интернет пространството като любимата на Катрин Хепбърн. И нищо чудно това наистина да е така, звучи абсолютно в неин стил.