Преминете към основното съдържание

Нощта на книгите за Хари Потър ще бъде на 7 февруари

Темата на тазгодишното събитие е „Хогуортс“
© iStock

По традиция всяка година на първия четвъртък от месец февруари по целия свят се отбелязва Нощта на книгите за Хари Потър. Няма нужда да гледате календара, ще ви кажем, че тази година събитието се пада на 7 февруари. Тогава всеки фен на фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да прекрачи прага на мечтите си и да влезе в редиците на приетите в Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“. Защото именно това е темата на тазгодишното издание на Нощта на книгите за Хари Потър.

Традицията повелява по време на тази магическа нощ младите магьосници, вещици и мъгъли да организират и/или да вземат участие в различни събития, изпълнени със забавни игри и четене на любими откъси от романите за Хари Потър, както и да покажат доколко познават тайните на „Хогуортс“. Сред основните цели на кампанията е магията на книгите на Джоан Роулинг да бъде предадена на следващото поколение читатели.


МИУЧА ПРАДА, РАФ СИМЪНС И РИК ОУЕНС ПОПАДНАХА В ХОГЪРТСИздателство „Егмонт“, което издава книгите за Хари Потър у нас, отправя специална покана към всички училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в страната да се присъединят към инициативата, като организират свои събития, с които да отбележат Нощта на книгите за Хари Потър: „Хогуортс“„Егмонт“ организира и конкурс за най-оригинална украса за празника, като победителят в него ще получи и специална награда - комплект „Хогуортска библиотека“.

©

Повече информация вижте на сайта на издателството.

А ако и вие сте решили да организирате свое събитие в Нощта на книгите за Хари Потър, можете да го отбележите на специална интерактивна карта, обединяваща всички инициативи по света тук.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser