Преминете към основното съдържание

Нов сериал на HBO събира звездния тандем Тим Робинс и Холи Хънтър

Автор на епизодите е носителят на „Оскар“ за филма „Американски прелести“ – Алън Бол, работил с HBO и по „Истинска кръв“ и „Два метра под земята“
Тим Робинс и Холи Хънтър
Тим Робинс и Холи Хънтър © HBO

Създателят на култовите сериали „Истинска кръв“ и „Два метра под земята ООД“ – сценаристът Алън Бол, отново работи с HBO по нов свой проект. Този път Бол се посвещава на семейна драма със свръхестествен елемент, озаглавена „Тук и сега“.

Драматичният сериал, оригинална продукция на HBO, е с премиера на 12 февруари, понеделник, от 21 часа. И в нея ще видите бившият на Сюзън Сарандън – Тим Робинс. Актьорът е носител на „Оскар“ за ролята си във филма „Мистичната река“. А безценната статуетка е отличителен знак и за останалите имена, замесени в 10-те епизода на поредицата.

„Оскар“-и тук и сега

Главната женска роля в сериала е поверена на Холи Хънтър, също наградена с „Оскар“ за играта си в „Пианото“.

© HBO, Холи Хънтър

Ако си спомняте, Холи беше женена за оператора Януш Камински, носител на два „Оскар“-а за работата си в „Списъкът на Шиндлер“ и „Спасяването на редник Райън“, но след развода им тя се събра с британския актьор Гордън Макдоланд, от когото през 2006 г. роди близнаци.

В „Тук и сега“ Холи влиза в образа на Одри – бивш терапевт и настоящ консултант по разрешаване на семейни конфликти в средните училища. Тим Робинс играе нейния съпруг Грег, който е уважаван професор по философия и писател.

На пръв поглед

На пръв поглед Одри и Грег от Портланд, Орегон, са пример за прогресивно, многорасово семейство. Двамата имат 3 осиновени деца от Виетнам, Либерия и Колумбия – Ашли, Дюк и Рамон, и биологична дъщеря Кристен.

Докато Одри подготвя отбелязването на 60-ата годишнина на Грег, в подреденото им ежедневие започват да се появяват пукнатини, заплашващи да разтърсят живота им.

Синът им от колумбийски произход Рамон (в ролята – Даниел Зовато от „Не дишай“), който стартира връзка с бариста Хенри (Анди Бийн), започва да вижда навсякъде комбинацията „11:11“. Грег и Одри търсят помощ за Рамон от д-р Фарид Шокрани, психиатър от мюсюлмански произход, който обаче има собствени демони, с които да се бори.

Какво е да си различен днес?

10-те епизода са провокираща ума черна комедия, в която Алън Бол преплита – и като сценарист, и като режисьор – междукултурни особености и расово поляризираната съвременна американска култура, за да изследва какво е да бъдеш „различен“ днес.

© HBO, Алън Бол

Осиновеният от Виетнам Дюк (Реймънд Лий от „Моцарт в джунглата“) например, има успешна кариера, но прекаленото му безгрижие тревожи майка му. А родената в Либерия Ашли (Джерика Хинтън от „Анатомията на Грей“), все повече затъва в проблеми с брака си. Животът на 17-годишната Кристен (Соси Бейкън – дъщерята на Кира Седжуик и Кевин Бейкън) пък бледнее пред проблемите, които създават по-големите й братя и сестра.

Сред актьорите, които ще видим в сериала са и Джо Уилямсън („В търсене“ на HBO), и Питър Питър Макдиси („Два метра под земята“).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser