Преминете към основното съдържание

Нов скандал в Холивуд: актриси против актьори

Този път в основата е Натали Портман
Натали Портман
Натали Портман © Getty

Неравенството е един от наболелите въпроси, който напоследък Холивуд обсъжда. Актрисите взимат в пъти по-малко от актьорите – мъже срещу жени. За това още през октомври 2015-та заяви Дженифър Лорънс, която успя някак да види секретна електронна поща на компанията Sony Pictures, в която са описани хонорарите на актриси и актьори, подписали договор с компанията. Хакери успели да разбият паролите и да влязат в базата данни, като по този начин предоставили и достъп до тях. Лорънс, като борец срещу несправедливостта, не можела да премълчи възмущението си.

Скандалът бързо бил потулен. Дори след половин година все още нищо не се случвало – холивудските Джеймс Бонд и Супермен продължавали да взимат повече от Жената-Котка и други героини, макар и едни от най-талантливите актриси. Но този път масло в огъня налива Натали Портман. В свое интервю за февруарския брой на английското издание на Marie Claire тя разказва за филма „Повече от секс“ - хонорарът й за ролята в този филм бил три пъти по-малък от този на Аштън Кътчър – партньорът й на снимачната площадка.

© Getty, Натали Портман

„Знаех за това, – казва Натали – но не исках да стават скандали. В Холивуд всеки има различен хонорар, Аштън е оценен три пъти повече от мен. Не бях толкова разстроена, колкото можех да бъда – как бих могла, когато и без това печеля толкова добре. Но неравенството е удивително. В другите професии жените получават спрямо мъжете примерно 80 цента / 1 долар. Докато при нас актьорите това съотношение е 30 цента / 1 долар.“

Именно според Forbes Аштън Кътчър не е в списъка на най-добре платените актьори за 2016 г. След 2014 г той не се е снимал в нито един филм. Първите три позиции в този списъка заети от Дуейн Джонсън (64.5 млн долара), Джеки Чан (61 млн. Долара) и Мат Деймън (61 млн).

© Getty, Аштън Кътчър

Списъкът с най-високоплатените актриси за 2016-та изглежда така – на първо място е Дженифър Лорънс! През 2016-та тя е спечелила 46 млн долара. Втора е Мелиса Макарти (33 млн), а трета – Скарлет Йохансон (25 млн).

© Getty, Дженифър Лорънс

Натали Портман не е в този списък, макар че има време да попадне в него след излизането на филма „Джаки“, в който играе главна роля. Да се надяваме, че тя няма да бъде в основата на поредния голям скандал в Холивуд, каквито напоследък не са рядкост.

Още по етикети

истории , звезди
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser