Преминете към основното съдържание

Нов скандал за дискриминация. Този път на наградите "Грами"

Рапър получи 11 номинации, с 1 по-малко от Майкъл Джексън
Дейвид Бауи и Морис Уайт
Дейвид Бауи и Морис Уайт © Getty images

След като куп звезди обвиниха членовете на Академията, че и тази година за Оскар-ите ще се борят само бели звезди, скандал за дискриминация на тъмнокожите артисти се заформя и около предстоящите награди Грами.

Причината е, че на церемонията ще бъдат изнесени трибюти, но не за всички изпълнители, които починаха през миналата и в началото на тази година. Лейди ГаГа ще пее за идола си Дейвид Бауи, а Джони Деп и Алис Купър ще отдадат почит на вокалиста на Motorhead Леми и на Глен Фрей от Eagles.

Скандалът около "белите" Грамита се разрази, след като стана ясно, че Натали Коул, дъщеря на Нат Кинг Коул и Морис Уайт, от Earth, Wind & Fire, няма да бъдат удостоени с подобна чест.

"Хора от музикалната индустрия са в шок, че Уайт и Натали не бяха включени във видеото, в което да са споменати с останалите изпълнители, които починаха през миналата година", споделя запознат. "До вчера не се и коментираше, че може да се направи музикален трибют за тях двамата, тъй като по думите на продуцентите няма да има време за това. Хората като цяло се притесняват да коментират проблема с дискриминацията, защото все пак това са Грами-тата. Но ако погледнете назад в миналото, много тъмнокожи артисти не са споменавани на церемонията." Заради скандала, продуцентите вече мислят варианти, как да споменат Морис Уайт на церемонията. 

Междувременно рапърът Кендър Ламар води класацията тази година с 11 номинации за албума му To Pimp A Butterfly. Той се нарежда на второ място след Майкъл Джексън, който през 1984 г. получи 12 номинации за Thriller.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser