Преминете към основното съдържание

Новата колекция на Erdem е вдъхновена от образа на Ема Хамилтън

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

През Седмицата на модата в Лондон Erdem ни показа, че черпи вдъхновение, за новата си колекция пролет-лято 2021, от романа на Сюзън Зонтаг, The Volcano Lover. Той е фокусиран върху красавицата Ема Хамилтън, брака й със сър Уилям Хамилтън и скандала, свързан с аферата й с лорд Нелсън. Дизайнерът заснема модното шоу с iPad в Epping Forest, Лондон.

„Имаше нещо в това странно време, в което живеем. Има нещо толкова по-голямо от всички нас, което контролира всичко“, казва Моралиоглу, като прави паралел между кризи от миналото и настоящето. Той ни изпрати на историческо пътуване, показвайки дрехи на гръцки нимфи, представени с нодка модерност, с широки ръкави, интересни кройки и принтове, напомнящи ни за миналото, връщайки ни в 18-ти век.

Шалчетата, които носят моделите, не са алтернатива на маските, а са подпис на музата му Хамилтън. Моралиоглу е напълно в контакт с настоящето, но предпочита да се доверява на уроците, преподавани от времето. „Създаването на колекцията беше предизвикателство. Не можах да приема, че жените ще спрат да се обличат“, казва той, размишлявайки за времето, прекарано в изолация.

Още по етикети

пролет-лято 2021 , Erdem
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser