Преминете към основното съдържание

Четири романа, които трябва да прочетете това лято

Истории за внезапната любов, човешките желания и разрушителните емоции, които си струват

Такео Аришима - „Жена“

Близо век след смъртта на автора „Апостроф“ публикува второ издание на книгата „Жена“ от Такео Аришима

История за прошката след измяната, за любовта след самотата и за болките от саможертвите, които понякога правим. Една разрушителна любов, неутолима и вечно жадна. Една непоколебима жена, решителна и готова на всичко, за да открие щастието. Един роман изповед за любовта, която пронизва до кости. Една история за залеза на любовта, идваща от страната на изгряващото слънце – Япония.

Героинята на Такео Аришима – Йоко Сацуки,  е една от най-внушителните в японската литература. Тя е вдъхновена от най-ярките женски образи от световните класики – Ана Каренина и Ема Бовари. (от издателство „Апостроф"“)

Милан Кундера - „Празникът на незначителността“

След 13-годишно мълчание един от най-значимите и уважавани съвременни творци - Милан Кундера, получил световно признание, публикува нов роман „Празникът на незначителността“. Той е написан на френски, също като „Бавно”, „Самоличност” и „Незнанието”, но е издаден първо в Италия. Това е нещо като роман, приказка, анекдот, пиеса, фарс... Но какво значение има жанрът, след като незначителното стои в основата на съществуването. В „Празникът на незначителността” лесно можем да припознаем резюме на цялото творчество на писателя. (от издателство „Kолибри“)

Никола Баро – „Париж винаги си заслужава”

„Ентусиаст” публикува четвърта книга от автора Никола Баро – „Париж винаги си заслужава”

Романтичен и завладяващ роман за внезапната любов, която ни връхлита, когато най-малко я очакваме. Любов, която на пръв поглед изглежда невъзможна, но преодолява всички препятствия. И то точно там – в Париж, където Айфеловата кула е вечният свидетел на най-съкровените човешки желания.

Джон Банвил -„Недосегаемият”

На 29 юни излиза на български „Недосегаемият”, поредният майсторски роман на един от най-уважаваните и награждавани съвременни творци – Джон Банвил.

„Недосегаемият“ е изкусно съчетание от трилър и язвителна социална комедия, един психологически сложен и въздействащ текст, който още веднъж доказва таланта на големия ирландски писател. Дали лъжите и потайностите неизбежно водят до поквара, разрушават моралните ни устои и ни заслепяват за истинската природа на нещата? Виктор Маскел не смята така. Бивш служител на британското разузнаване и дългогодишен експерт в английския двор, сега той е разкрит като съветски шпионин. Вместо да дава интервюта и да отговаря на провокативни журналистически въпроси, опозореният агент сам сяда да напише истинската история на своя двоен живот. (от издателство „Kолибри“)

Още по етикети

роман , култура , книги
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser