Преминете към основното съдържание

Нови снимки на принцеса Даяна, които никой не е виждал досега

Кадрите са запечатали голямата любов на Даяна към балетното изкуство.

Като дете принцеса Даяна мечтаела за балет и искала да стане професионална балерина. Но въпреки младежките й амбиции и усърдните тренировки, тези мечти на красивата Даяна са осуетени от твърде високата й ръст и ски инцидент в тийнейджърските й години. Въпреки това през годините тя не губи любовта си към балета, това е страст до края на живота й.

Колко много е означавал балетът за нея може да се види от уникалната колекция от снимки, направени по време на гостуванията на Даяна в балета на Лондон, които досега не са били пубикувани никъде. Поредицата от кадри с принцесата по време на нейни посещения в Ковънт Гардън са пуснати на търг от Риман Денси (главен експерт по кралски вещи).

Черно-белите кадри се съхранявали в домашния архив на южноафриканския хореограф Харолд Кинг, който бил близък приятел на Даяна. Той ги запазил за себе си, далеч от любопитни очи, в памет на прекрасното приятелство с принцесата. След смъртта на балетмайстора миналата година фотосите отидоха при кралския аукционист.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser