Преминете към основното съдържание

Нови спортове за ново тяло: ПИЛОКСИНГ

Представяме ви една от най-актуалните дисциплини във фитнес залата. Съчетание от пилатес, бокс и танци, обещава да ви направи стройни, секси, силни!
40% бокс, 40% танци и 20% пилатес
40% бокс, 40% танци и 20% пилатес © iStock

Новият любим спорт на звезди като Кирстен Дънст и Хилари Дъф обещава стегнати мускули, стройно тяло и много, много забавление. Както издава и името му, това е съчетание от пилатес, бокс и танци, което включва удари и кикове във въздуха, балансиращи упражнения на един крак, както и силна, енергична музика.

Характерно за тренировките

Мотото, с което спортът бе представен на „ISPO Мюнхен“, най-голямото международно спортно изложение, е „Стройни, секси, силни“.

© iStock, Новият любим спорт на звездите.

Ръцете и краката са в постоянно движение, а темпото е интензивно, като при интервална тренировка, само че вместо почивки, правите пилатес упражнения. Продължителността на часовете е 60 минути.

Основно натоварване

Тъй като формулата на пилоксинга е 40% бокс, 40% танци и 20% пилатес, няма мускулна група, която да не се натоварва. Най-активни обаче са краката. Плюс е развиването на пластичност и издължаването на мускулатурата. А покрай активното потене, очаквайте да свалите бързо и излишните мазнини (разбира се, в комбинация с добра хранителна дисциплина).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser