Преминете към основното съдържание

Нови спортове за ново тяло: SUP ЙОГА

Една от най-актуалните дисциплини извън залата, с която да поддържате форма през лятото
SUP е големият братовчед на сърфовете.
SUP е големият братовчед на сърфовете. © iStock

Най-хубавият спорт е този сред природата. Това с пълни сили важи и за йогата, особено за тази на вода. Или по-точно – на борд. SUP, което е английското съкращение за Stand Up Paddle, е големият братовчед на сърф бордовете.

За разлика от тях, е по-широк и по-дълъг, защото е предназначен за придвижване чрез гребане. Нещо като мини сал, върху който любителите на йогата са се сетили да практикуват – и на открито, върху равни, спокойни води, и на закрито, в басейн.

Характерно за тренировките

Организираните часове на открито обикновено са сезонни и се провеждат в йога ризортите и туристическите комплекси по морето.

© iStock, Този вид йога развива мускулите и баланса.

В градски условия SUP йогата има своите разновидности, като гимнастиката върху квадратни надуваеми платформи например.

Основно натоварване

Освен всички плюсове на конвенционалната йога, очаквайте мускулна треска навсякъде, където тялото ви се е активирало, за да пази баланс. Бонусите включват и подобрена координация, концентрация, а също и психическо отпускане, благодарение на успокояващата сила на водата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser