Преминете към основното съдържание

НОВИЯТ СПОР В ХОЛИВУД: Мъжествено ли е бащите да носят бебето си в кенгуру?

Британски водещ разгневи Twitter с подигравки към Даниел Крейг, който се разхожда на гърди с новородената си дъщеря
© @HunnySThompson/Twitter

„Бонд“ като в „Джеймс Бонд“ вече има нов смисъл, откакто актьорът, изиграл Агент 007 в последните четири филма за британския шпионин, разходи новородената си дъщеря в кенгуру. Отсега нататък почитателите на Даниъл Крейг ще употребяват фамилията на 007 и в истинското значение на глагола „bond“, който от английски се превежда като „свързвам“, „обвързвам се“.

Крейг явно няма притеснения да засвидетелства своята бащина привързаност, към 1-месечното си бебе. Но подобно размекване не е по нрава на по-закоравелите фенове на кино поредицата за героя от романите на Иън Флеминг.

#emasculatedBond

Сред тях изглежда е и водещият на „Добро утро, Британия“ – Пиърс Морган. Той побърза да се присмее на влезлия в новата си „роля“ актьор, като публикува в Twitter снимка на Крейг с кенгуруто и написа към нея: „О, 007, не и ти!“

Онова, което разгневи модерните майки и татковци, обаче е не самият пост, а добавеният към него хаштаг #emasculatedBond (лишен от мъжественост Бонд).

Дали актьорът, който предстои да изиграе последния си филм като 007, действително е по-малко мъжествен, задето носи бебето си в родителския аксесоар, е въпрос, който не само Twitter, но и Холивуд тепърва уточнява.

Горди майки

Реакциите засега са яростно в защита на Крейг. Редица татковци вече публикуваха гневните си отговори до Пиърс Морган, добавяйки към тях свои снимки със собствените си деца в кенгуру. Някои бащи демонстрират, че така ръцете им са свободни да държат чадър, да си отварят бирата и дори да тренират.

Горди майки също използваха да се похвалят със своите съпрузи, които им помагат, разхождайки децата тъкмо така.

„Хей, Пиърс Морган, съпругът ми носи децата ми в кенгуру, за да мога да си почина малко. Това ме кара да го обичам още повече. Благословен да е, че се bond-ва така с нашите бебета“, споделя известната британска метеороложка Джанис Дийн.

Супергерои, супербащи

Някои побързаха да напомнят, че и други звездни бащи са носели бебетата си по същия начин.

„Ще ми се да видя как Пиърс Морган казва на Тор, че е лишен от мъжественост!“, пише потребител на социалната мрежа под снимка на актьора, изиграл супергероя на Marvel – Крис Хемсурт, и съпругата му Елза Патаки, които носят децата си тъкмо в кенгуру.

В онлайн спора се включи и актьорът Крис Евънс, по-известен като Капитан Америка от кино поредицата на Marvel „Отмъстителите“.

„Трябва да си наистина много несигурен в своята мъжественост, за да се занимаваш с това, как друг мъж носи детето си. Всеки мъж, който си губи времето в определения за мъжественост, тайно се страхува“, написа звездата в своя Twitter профил.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser