Преминете към основното съдържание

Новите дрехи на ягодите

3 вкусни, лесни и здравословни рецепти със сладките летни плодове
© iStock

От списание ELLE България

Салата с ягоди и козе сирене

© iStock

Продукти: 2 парчета козе сирене ● 1/2 ч. ч крутони ● 1/2 ч. ч. орехи или други ядки по ваш вкус ● салатен микс ● 1 I 1/2 ч. ч. почистени и нарязани ягоди ● 1 краставица ● 1/4 глава червен лук, нарязан на тънко.

Приготвяне: Първо подгответе сиренето, като имате три варианта – да го натрошите, да го запечете на грил или да го панирате. Pрепоръчваме да изберете първия или втория вариант, за да е по-здравословно. Независимо на какво ще се спрете, в голяма купа сложете салатния микс, след което ягодите, краставицата, лука, крутоните и ядките. Овкусете със зехтин, сол и балсамов оцет.

 

Студена ягодова супа

© iStock

Продукти: 3 ч. ч. почистени и нарязани ягоди ● кофичка кисело мляко ● 1/2 ч. ч. бяло вино ● 1/3 ч. ч. захар ● зехтин ● черен пипер ● ягоди и листа мента за украса.

Приготвяне: Разбийте ягодите, киселото мляко, виното и захарта в блендер до получаването на гладка смес. Покрийте и охладете за 2 часа. Гарнирайте със зехтин, черен пипер и малко ягоди.

 

Панини с ягоди, пуешко и бри

© iStock

Продукти: 1 опаковка сирене бри ● 8 филии италиански хляб ● 220 г пушено пуешко филе ● 8 свежи листа босилек ● 1/2 ч. ч. почистени и нарязани ягоди ● червена чушка ● масло ● ягоди за гарниране.

Приготвяне: Нарежете сиренето на парчета с дебелина около 1 см. Покрийте четирите филии хляб с пуешките филета, листата босилек, ягодите, сиренето бри и парченцата чушка. Останалите 4 филии хляб намажете с масло и сложете върху подготвените вече филии. Притиснете в сандвич майкър или на грил тиган за около 2-3 минути, докато придобие лек златист загар. Гарнирайте по желание.

Текст Велиона Василева

Още по етикети

лайфстайл , гурме
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser