Преминете към основното съдържание

НОВИТЕ ЕКРАННИ КРАЛИЦИ: Джена Коулман

Запознайте се с новата Виктория, или по-точно, с актрисата, която носи британската корона на малък екран. Вижте и кого е изместила от екранния трон!
Джена Коулман като кралица Виктория
Джена Коулман като кралица Виктория © Bulgaria ON AIR

Новата Виктория

Английският хитов сериал „Виктория“ стартира преди две години, като тази предстои трети сезон. Епизодите за младините на кралицата обхващат годините от встъпването ѝ в длъжност до семейния ѝ живот с принц Албърт.

Базирани са на истории от нейните лични дневници, като в главната роля влиза британката Джена Коулман, позната ни от сериалите „Доктор Кой“ и „Танц на ръба“.

Преди нея на трона

Младата Виктория гледахме и през 2009 г., но не в сериал, а в едноименния филм „Младата Виктория“ на Мартин Скорсезе и Греам Кинг. Емили Блънт пресъздава най-ранните години от живота на кралицата, останала в историята с най-дългото царуване в британската империя, и за играта си е номинирана за „Златен глобус“.

©

Биографията на Виктория е вдъхновение и за сериала от 2001 г. „Виктория и Албърт“. В него образът ѝ е поверен на Виктория Хамилтън, номинирана за „Еми“ заради играта си. В епизодите Хамилтън си партнира с Джонатан Фърт, който е брат на известния им колега Колин Фърт. Актрисата има в портфолиото си още една аристократична роля – на Кралицата Майка в епизодите на „Короната“.

© архив, Виктория Хамилътн и Джонатан Фърт

Миналата година пък още една лента ни представи Виктория, но този път в късните ѝ години. „Довереникът на кралицата“ разказва за неочакваното ѝ приятелство с индиеца Абдул Карим, като в главната роля е невероятната Джуди Денч.

©

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser