Преминете към основното съдържание

НОВИТЕ ЕКРАННИ КРАЛИЦИ: Клеър Фой

Запознайте се с новата Елизабет II, или по-точно, с актрисата, която носи британската корона на малък екран. Вижте и кого е изместила от екранния трон!
Клеър Фой в "Короната"
Клеър Фой в "Короната" © Netflix

Новата Елизабет II

С нетърпение очакваме третия сезон на един от най-гледаните сериали – „Короната“, за да продължим да се наслаждаваме на историята на Елизабет II. В главната роля през последните две години видяхме Клеър Фой, която ни въведе в света на британската аристокрация и възкачването на кралицата на престола. За играта си актрисата и тази година получи награда „Еми“. Отичена е и със „Златен глобус“ през януари.

Но в следващите епизоди от поредицата на Netflix предстои смяна на актьорския състав, за да съответства възрастово на следващия етап от историята. Вече е ясно, че Оливия Колман ще е Елизабет II, а Хелена Бонам Картър – принцеса Маргарет (в образа дотук влизаше прекрасната Ванеса Кърби).

© Netflix, Ванеса Кърби като принцеса Маргарет

Засега не е обявено на коя актриса ще бъде поверена ролята на младата Даяна. Сред спряганите имена са Софи Търнър от „Игра на тронове“, Флорънс Пъг от „Лейди Макбет“, Ребека Фъргюсън от „Бяла кралица“. Все още няма коментари за ролята на младата Камила, която също се появява в сезон 3.

© BBC Studios,  Ребека Фъргюсън като „Бяла кралица“

Преди нея на трона

Тъкмо за ролята си на Елизабет II от 2006 г. във филма „Кралицата“ Хелън Мирън получава „Оскар“. Лентата е считана за връх в биографичния жанр през миналото десетилетие. Сюжетът проследява реакцията на британското кралско семейство след смъртта на Леди Ди.

© архив, Хелън Мирън като Елизабет II

Хелън Мирън сме гледали и като Кралицата Дева в сериала от 2005 г. „Елизабет I“, където си партнира с Джеръми Айрънс.

© Viasat History, Хелън Мирън като Елизабет I

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser