Преминете към основното съдържание

Новите тенденции при избора на спалня

Какво трябва да знаете, ако искате да смените или освежите най-романтичната мебел у дома?
© iStock

Спалнята е като дом в дома. В нея често правим всичко, което вършим и по принцип, но с по-голямо удоволствие – четем, закусваме, сърфираме и дори понякога работим. Тук започваме и завършваме деня си. С целувка... и не само!

Игра на табла

Тенденция при таблите за спалня е или да са много ниски, дори липсващи, или екстремно високи. Липсата на табла оставя повече място по стената за снимки, картини и любимите възглавници.

© iStock

Високата табла пък може да бъде сама по себе си арт акцент в интериора или да служи с практична цел като поставка за книги и други вещи.

Направи си сам

Хит са и вариантите, изработени от рециклирани вещи – пелети, стари дъски, дори непотребни гребла от лодка. Можете да измайсторите табла и от възглавници, които да съшиете една за друга или да окачите за кукички направо на стената.

© pressloft.com, Подвижна табла Favla от Cranmore Home (cranmorehome.com.au)

За любителите на лукса е големият тренд при материите: кадифето. И тук можете да прибегнете до варианти в стил „Направи си сам“, като тапицирате табла за спалнята по ваш вкус.

Отворена балдахинова рамка

Балдахинът е класика в романтиката, но ренесансовото му излъчване не е по вкуса на всеки.

© pressloft.com, Спалня Edictum от DaWanda

Ако предпочитате по-съвременен интериорен дизайн, заложете на отворено балдахиново легло – с рамка, върху която можете и да не окачвате завеси. То обаче е подходящо само за достатъчно просторни стаи с висок таван.

Спалня с навес

Разновидност на балдахиновите рамки, навесът е вариант, за който има шанс да допадне и на мъжа до вас.

© iStock

А ако държите на балдахина, но нямате намерение да сменяте самата спалня, можете да потърсите специална поставка за него, която се закрепя към тавана, стената или се захваща на няколко места към самото легло.

Любовно гнездо

Сред по-екстравагантните, но впечатляващи опции, са леглата тип люлка. Като тази люлееща се спалня Mkloker от DaWanda (en.dawanda.com).

© pressloft.com, Спалня Mkloker от DaWanda

В другата крайност е далеч по-непринуденото излъчване на импровизираните кътчета за сън. Понякога те са под формата на няколко подредени един върху друг матрака (с различни десени и цветове, ако искате по-ярък акцент).

© iStock

Друг път ще ги видите като хаос от завивки и възглавници, разположени направо на пода, за да създадат впечатление за импулсивно скалъпено любовно гнездо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser