Преминете към основното съдържание

Ново супер растение за подхранване на кожата

Маслото от растението купуасу, което откриваме в новата серия за тяло на Klorane, може и да е трудно за произнасяне, но е прекрасно за кожата ви
© Klorane

Купуасу е растение, за което не бяхме чували. Но благодарение на новата серия за тяло на Klorane, не само ще го чуваме, но и ще усетим подхранващата му сила върху кожата си. Но първо да ви разкажем малко за него.

Растението купуасу идва от Амазония, а сложното му име произлиза от местния език тупи – cupu означава „подобен на какао“, а uacu – „голям“. Местното население събира плодовете на това дърво, като използва всяка част от тях: кората в занаятчийството, пулпата за храна, а семената – за извличане на масло с изключително подхранващо действие за кожата.

© Klorane

Когато ботаниците на Klorane започнали да изучават този плод, те откриват, че подхранващото му действие е 1,5 пъти по-голямо от това на маслото от карите. Маслото от купуасу е богато на ненаситени мастни киселини, включително Омега 6 и 9, които действат в две посоки. От една страна, те подхранват кожата, като подсилват липидната й бариера чрез олеинова и линоленова киселини. От друга – предпазват от дехидратация с арахидонова и бехенова киселини, които образуват хидрозащитен филм на повърхността на кожата, за да предотвратят загубата на влага.

© Klorane

Затова марката решава да посвети цяла серия за тяло на органичното масло от купуасу. Осемнадесетте продукта са разпределени в отделни линии според типа кожа. Всяка от тях съдържа душ-гел в два разфасовки от 200 мл и от 400 мл, крем-сапун и мляко за тяло. Серията с цвят от купуасу е подходяща за много суха кожа и носи релаксиращо изживяване, цветът от хибискус енергизира, а водата от юзу и листът от смокиня ободаряват. Последните три линии са подходящи за всеки тип кожа. Отделно от тях има и три душ-гела – дива къпина, вода от гардения и сок от бамбук, както и три душ-крема, подходящи за много суха кожа – цвят от франджипани, мляко от роза и френско грозде.

© Klorane

Но освен изключително ефективни за кожата ви, новите душ-гелове и сапуни с масло от купуасу са биоразградими и с 96% натурални съставки. Важно е да споделим, че Klorane имат и ботаническа фондация, която се бори с обезлесяването на Амазония и образова децата за устойчивото развитие на околната среда.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser