Преминете към основното съдържание

Нутриционистът на Ел Макферсън издава ценни съвети

"Храните, които са киселинни, са тези, които повдигат настроението ни."
Ел Макферсън и д-р Симон Лобшър
Ел Макферсън и д-р Симон Лобшър © welleco.com

Ел Макферсън е перфектната жена – красива, енергична, жизнена, динамична, с перфектно тяло, реализирана майка и бизнесдама. Но въпреки здравословния си начин на живот, тя признава, че е имала периоди, в които е изпитвала дефицит на енергия и именно храненето й е помогнало да мине през тези трудни моменти.

Симон Лобшър е диетологът на Ел, която е променила живота й. Именно д-р Лобшър е запознала австралийския супермодел с концепцията за алкалната диета. Колкото и добре да живеем, телата ни винаги са изложени на стрес и често не успяваме да се храним с добра храна. Това са достатъчни фактори, за да повишат киселинността в организма.

Ел Макферсън споделя: Чрез храната успях да върна на тялото си алкалността и да се почувствам много по-добре. И, разбира се, няма по-добро обяснение за това как се случва този процес, от това на този, който го е изпитал сам.“

Както знаем болестите процъфтяват в киселинната среда, а в организма ни тя се движи през целия ден от преобладаващо алкална към преобладаващо киселинна и обратно. Колкото по-алкална е средата, толкова по-здрави ще бъдете. Но да имате 100% алкална среда, е нереалистично.

Почти всичко, което повишава киселинността в организма, всъщност повдига настроението ни: шоколад, кафе, сладолед, алкохол, пържени храни и др. Така че по принцип средата в организма ни е по-скоро киселинна, отколкото алкална. Ниската енергия, увеличеното тегло, гладът за въглехидрати и захари – това означава, че средата ви е по-скоро киселинна.

© welleco.com, Д-р Симон Лобшър

Д-р Лобшър предлага 7 прости съвета как да направите средата си по-алкална.

#1. Пийте по два литра вода на ден минимум.

#2. Всеки ден ден приемайте алкализиращи съставки – таблетки, зелени зеленчуци в смутита, суперхрани.

#3. Игнорирайте млечните продукти. Ако не можете да живеете без тях, избирайте козе, бадемово и кокосово мляко.

#4. Ограничете кафето до едно на ден.

#5. Избирайте безглутенови храни – киноа, кафяв ориз, царевичен хляб.

#6. Ограничете сладкото и храните с преработена захар.

#7. Включете активност, която ще намали стреса през деня – медитация, разходка, йога, спорт.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser