Преминете към основното съдържание

Нямате мотивация да тренирате редовно? Ето как може да се справите с това

Галерия

Всяка една от нас мечтае да постигне перфектната фигура. Въпреки че знаем, че трябва да сме редовни с тренировките и да се стремим да се храним здравословно, все намираме с какво да се оправдаем, за да се откажем. Може би се е случвало да пробвате да си пуснете надъхваща музика или да започнете да четете книга, разказваща историята на някой успешен спортист, или пък да си пуснете такъв филм, но това са временни алтернативи, с които няма да постигнете постоянство.

Интересно е, че много от нас смятат, че мотивацията води до действие, но всъщност е точно обратното - предприемането на действие повишава мотивацията. След като видите, че полагате усилия, а усилията ви имат възвръщаемост, това ще ви накара да продължавате в същия дух, та дори и още по-целеустремени. А и това не важи само за тренировките. За съжаление фитнесът не е от най-благодарните спортове. След като прекратим посещенията в залата, доста бързо се връщаме в старата си форма. Така че и това би трябвало да ви мотивира да не се отказвате. Но как да останем мотивирани за дълъг период от време? Ако питаме Зигмунд Фройд, който формулира една от първите теории за мотивацията, той ще ни отговори, че тя идва от удоволствието, което изпитва човек, но има и други източници.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser