Преминете към основното съдържание

Обещанията, които така и не спазихме

Но всяка година се надяваме, че ще спазим

1. Онова с фитнеса

Неминуемо е пост коледният период да е съпроводен с дълги оглеждания в огледалото (в цял ръст), въздишки и цъкане с език при вида на наедрялото коремче и бедра. Какво очаквахте след като последните дни единственият спорт, който практикувате, е омитане на чинията... Гореспоменатото оглеждане в огледалото на самокритиката е винаги последвано от обещание (заричане?) за упорито спортуване от другия понеделник. Разбира се, се следва закупуването на няколко скъпи спортни екипчета с пари, които нямате и записване за фитнеса в центъра, за да „ви е по-удобно да ходите след работа“. Дотук добре! Превъртаме и вече е месец май, а броят посещения във фитнеса се брои на пръстите на едната ви ръка. А спортните клинове са се превърнали в най-любимия ви екип за излежаване на дивана.

2. Търпението

Какво ни липсва на всички? Време? Пари? Не – търпение! В днешно време това е най-рядко срещаното качество, защото ние винаги искаме всичко тук и сега. Колко пъти сте искали да намерите сили в себе си да проявите мъничко търпение, но уви... И разбира се, дойде ли новата година си обещавате, че наистина ще сте по-търпеливи! Няма да се карате за незагасената лампа в банята. Няма да се ядосвате на майка си, че винаги има коментар за личният ви живот/теглото/новата огромна пъпката на брадичката. И въобще, ама въобще няма да се връзвате на колежката си, която за пореден път краде от вашите химикали, докато сте в тоалетната. Търпение му е майката!

3. Аз съм това, което ям

Поредна болезнена тема. Здравословното ядене, почти като фитнеса, започва с много обещания и завършва с гузен поглед. Но как да устоите на постоянно присъстващите кутии с бонбони и бисквити в офиса? Няма как - не сте от камък! Докато се усетите как едното малко бонбонче се превръща в пет, въпреки че закусвахте обилно и вече си мечтаете какво ще „сгънете“ за обяд. Нищо, поне на вечеря ще хапнете салата... от макарони, майонеза и гъбки. Анджелина Джоли, като е супер слаба, да не е щастлива я...

4. Нова година, същата ти?

Всяка нова година пазарът на книгите отбелязва голямо увеличение на броя продадени книги за самопомощ. Да, не сте единственият човек, който си обещава да развие пълния си потенциал през новата година. Истината е, че е трудно човек да се промени на 360 градуса за няколко дни, но стъпка по стъпка – с желание и мотивация - не е невъзможно да осъществи мечтите си. Така че хвърлете в кофата за боклук „Ти супер красива, невероятна и успяла“ и се запишете на курс по нещо-което-ве-вълнува. Браво, първата стъпка е вече факт!

5. Любовта е по-силна от всичко

Както Бриджит Джоунс си обещаваше да не се занимава със задници (били и те чаровни), така и вии трябва (ако вече не сте) да се заречете да не вдигате повече телефона на оня, който се сеща за теб само след три джина, както и определено да не отговаряте на снапчатите на бившия на най-добрата ви приятелка! Някои лоши момчета си заслужават от време на време да ги удостоявате с вниманието си - особено ако са остроумни, синеоки и умствено надарени. Но внимавайте! Заслужавате най-доброто (не го забравяйте), и макар грешките да са сладки понякога, не ги превръщайте в ежедневие!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser