Преминете към основното съдържание

Обилна вечеря без последствия за фигурата: рецепта за салата с тиква

Предлагаме ви прекрасен вариант за вкусна салата от тиква и кус-кус, която е чудесен завършек на деня

Продукти:

  • Печена тиква - 130гр
  • Бейби спанак - 30гр
  • Кус-кус - 10гр
  • Артишок от консерва - 50гр
  • Зехтин - 1 с.л.
  • Мед - 1 с.л.
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус

  • За ядковия сос:

  • Кедрови ядки - 15гр
  • Орехи - 15гр
  • Мед - 1 ч.л.
  • Зехтин - 1 ч.л.
  • Балсамов оцет - 1 ч.л.

  • Приготвяне:

    1. Тиквата се обелва и се нарязва на големи парчета, овкусява се със сол и черен пипер, залива се със зехтин и мед.

    2. Поставете тиквата върху хартия за печене и печете до омекване във фурна, загрята на 180.

    3. За да направите соса, смелете кедровите ядки и орехите в блендер, добавете мед, зехтин и балсамов оцет.

    4. Изсипете спанака, варения кус-кус и нарязания артишок при соса и разбъркайте.

    Поставете в чиния заедно с тиквата и сервирайте.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser