Преминете към основното съдържание

Обратно в офиса

БЛОКРАЙТЕ КАЛЕНДАРА СИ: И като казахме „план“, най-лошото, което можете да направите, е да се пуснете без такъв по течението. „Служителите обикновено се опитват да наваксат веднага с пропуснатите срещи и взетите на тях решения“, казва Вандеркам. 
Вместо това, опитайте се да отложите обсъждането им за следващия ден или поне за следобеда. „Отнесете се към наваксването като към важно събрание или презентация“, съветва и Джули Моргенстерн, консултант по ефективност и автор на книгата „Никога не проверявайте имейла си сутрин“. 
„Дайте си време за аклиматизация и преглед на служебните имейли, като маркирате в календара си, че сте заети поне до обяд. В противен случай някой от колегите или шефовете ви веднага ще добави задачи и срещи в него и нещата ще започнат да излизат отвъд вашия контрол“, казва Моргенстерн.

3 от 9

БЛОКРАЙТЕ КАЛЕНДАРА СИ: И като казахме „план“, най-лошото, което можете да направите, е да се пуснете без такъв по течението. „Служителите обикновено се опитват да наваксат веднага с пропуснатите срещи и взетите на тях решения“, казва Вандеркам. Вместо това, опитайте се да отложите обсъждането им за следващия ден или поне за следобеда. „Отнесете се към наваксването като към важно събрание или презентация“, съветва и Джули Моргенстерн, консултант по ефективност и автор на книгата „Никога не проверявайте имейла си сутрин“. „Дайте си време за аклиматизация и преглед на служебните имейли, като маркирате в календара си, че сте заети поне до обяд. В противен случай някой от колегите или шефовете ви веднага ще добави задачи и срещи в него и нещата ще започнат да излизат отвъд вашия контрол“, казва Моргенстерн.

© iStockСвързани статии
Вече е известно по колко часа трябва да работим, за да сме щастливи

Оттук нататък от вас зависи как ще го постигнете. Е, и от шефа ви...

Били ли сте на jobbymoon?

Меденият месец на кариерата ви

Адът, наречен "Обратно в офиса"

Как да направите завръщането на работа по-продуктивно и по-малко стресиращо, вместо да мрънкате, че ви трябва „почивка след почивката“?

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser