Преминете към основното съдържание

Очаква ви вълшебен уикенд с Фортисимо Фамилия

На 6-ти и 7-ми февруари децата и техните родители да се срещнат с човешкия глас

След като разкри тайните на инструментите от състава на симфоничния оркестър, за Фортисимо Фамилия дойде време да срещне децата и техните родители с най-мистериозния, а именно - човешкия глас. "Приказки за песента" събира диригента Драгомир Йосифов и певците от ансамбъл "Accordatti с актрисата и певица Антоанета Добрева - Нети, за да разкажат заедно необикновена човешка история.

"Пеенето е най-човешката форма на музициране, най-спонтанната, най-въздействащата. Ще видим как гласът се променя, сменя цвета си, в зависимост от това какво иска да изрази. Тази игра на гласовете е много интересна, защото ако инструментите имат по-ограничен регистър, то гласът може почти всичко.", споделя Драгомир Йосифов.

Съвсем в духа на приказките на Фортисимо през това приключение преминават редица герои - от принцеса, войници, джуджета и овчарче до котки и дори хора-птици. Какво ги свързва и с какво се отличава всеки от тях, деца и родители ще разберат този уикенд в зала България.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Америка за България и осъществена в партньорство със Софийска Филхармония.

6 февруари: 11,00 часа; 12,30 часа;

7 февруари: 11,00 часа;

Билети на касата на Софийска филхармония и онлайн на sofiaphilharmonie.bg.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser