Преминете към основното съдържание

Офисни деко трикове за след ваканцията

Преходът от почивка към работа може да бъде по-лек, стига да заредите бюрото си с настроение от последното ви пътешествие
Освежете работния кът!
Освежете работния кът! © iStock

Чували ли сте за „саудаде“? Непреводимата португалска дума описва носталгията, щом нещо любимо си отиде (или ние си отидем от него). Като уикенда, ваканцията, лятото.

Първият работен ден след това ще е по-лек, ако оцветите работното място с вдъхновени от почивката аксесоари. Предлагаме ви по 3 идеи, разпределени тематично спрямо 4 различни дестинации, както и още креативни варианти в галерията накрая.

Средиземно море

Последна дестинация: Гърция

© iStock, Санторини

Сини цветове и морски мотиви – ето какво ви трябва в дългия работен делник, за да не забравяте, че има и друг живот. Дори да не сте си взели нищо за спомен от средиземноморските полу(острови), разгледайте тукашните предложения или онлайн магазините за подходящи попадения.

© pressloft.com

Подложка за чаша Blanca Gomez от ustudio.design, картина „Миконос“ на David Doran от U Studio (ustudio.design), ваза от The Contemporary Home (tch.net)

Южна Америка

Последна дестинация: Боливия

© iStock, Боливия

Ще изживявате отново и отново спомените си за южноамериканския континент, като преповторите основните му природни забележителности – животинския и растителния свят. Лесно е, още повече, след като и кактусите, и розовите фламингота са така актуални и присъстват навсякъде като мотиви!

© pressloft.com

Тефтерче с дизайн на Carolyn Suzuki от Papier (papier.com), чаша Ava & I от Creative Tops (creative-tops.com), магнитен моливник от Yellow Octopus (yellowoctopus.com.au)

 

Африка

Последна дестинация: Танзания

© iStock, Серенгети

Попътешествайте из любимите моменти от националния парк „Серенгети“ в Танзания, като се обградите от зебри, жирафи, слонове. Или пък, като заложите на типични местни материи и звуци. Например – с кошница, в която да държите списанията, с кратуна, декорирана ръчно в характерен стил, която можете да използвате за ваза.

© pressloft.com

Кошница от 2 Ducktrading (2ducktrading.com.au), ръчно декорирана кратуна от Ian Snow (iansnow.com), каничка от Audenza (audenza.com)

Азия

Последна дестинация: Тайланд

© iStock, Остров Пукет

Екзотиката на Азия ще ви служи като прегръдка в задаващия се студен сезон. Запалете ароматните пръчици, запалете всички лампи и без значение какво показва календарът, усетете положителната енергия на всички места, които сте видели с очите си!

© pressloft.com

Поставка за аромати от Monsterzeug (monsterzeug.de), календар от Guru-shop (guru-shop.de), лампа от Studio Australia (studioaustralia.net)

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser