Преминете към основното съдържание

Огледалното модно шоу на Dior черпи вдъхновение от приказките

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Мрачните елементи от приказката за Красавицата и Звяра, за суета и грешна преценка, вдъхновяват Мария Грация Киури и тя интерпретира силуета им, като го прави подходящ за съвременната ситуация. Обгръща колекцията си с приказни теми, съсредоточени около идеита за външния вид и характер на приказните герои като Пепеляшка, Червената шапчица и Спящата красавица, истории, създадени от Шарл Перо през 18-ти век. Няколко от визиите в колекцията са украсени с ефектни червени рози, типични за приказките.

Киури засне шоуто на Christian Dior в Огледалната зала във Версайския дворец, но споделя, че няма огледала в къщата си, освен едно, което е зад вратата на банята. "Можете ли да си представите как се снимам пред огледалото? Невъзможно! Не го правя, предпочитам нещо по-старомодно. Но вероятно съм от различно поколение". Това е и замисълът, който води и към заглавието на новата й колекция за есен-зима 2021/2022 - "Обезпокоителна красота".

Видео: IMaxTree

Модната дизайнерка декорира помещението с произведения на изкуството на италианката Силвия Джамброн, чиито огледала с восък и бодли, затъмниха отражението. "Тя вижда връзката, която имаме с огледалото, като атрактивна, но в същото време и отблъскваща", казва Киури. В двореца модели изпълняваха хореография от Шарон Еял, като участваха в страстни диалози с огледалата. Киури споделя, че Силвия съветва младите модели да не се гледат в огледалата, ако искат да изградят своята идентичност. "Това е нещо, за което много говорихме. Ако искате да се концентрирате, не можете да поглеждате отражението си", допълва дизайнерката.

Докато се подготвяме да се върнем към предишния си начин на живот, суетата заслужава да бъди отбелязана като един от проблемите днес. Колекцията на Dior провокира размисъл върху стереотипите за красота, излишъка от нея и представата за собствения ни имидж.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser