Преминете към основното съдържание

Окосмяването по гърдите на мъжа сигнализира за неговата интелигентност

Освен признак на мъжественост, окосмяването при мъжете ще ви помогне да разберете, дали бъдещият ви партньор е гений
© iStock

Чудили ли сте се защо през лятото някои мъже разкопчават повече ризата? Сега вече знаете, че това е признак не на лоши обноски, а на висока степен на интелигентност!

Може да ви се струва нелепо, но научно изследване твърди, че косматите гърди са сигнал за по-висока интелигентност.

Психиатърът д-р Айкаракуди Алиас е провел проучване, според което косматите гърди се срещат по-често сред мъжете с по-високо образование, например, лекарите.

Д-р Алиас е изследвал мъже лекари стажанти в САЩ и открил, че 45% от тях са „много космати“. Това е на фона на само 10 процента „много космати“ мъже сред общото население. Същата зависимост се е запазила, когато сравнил академичния успех на студентите. Сред завършващите инженери отличниците били по-космати от останалите.

Странните свидетелства не спират дотук! Изследване на 117 мъже от дружеството на високоинтелигентните мъже в Менса е установило, че е по-вероятно те да имат по-окосмено тяло от останалите. Най-интелигентните имали косми и по гърба.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser