Преминете към основното съдържание

Оливие Рустейн - вдъхновен от великото творчество на ренесансовите художници

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Седмицата на модата в Париж тече с пълна силна. Изключително впечатляваща беше интерпретацията на ренесансови картини, отпечатани върху голяма част от дрехите на Balmain. Рустейн беше вдъхновен от епохата, през която обществото събужда интереса си към класическите учения, изследването на света и развиването на културни постижения в езика, изкуството и науката. Ренесансът се заражда в Италия, поради множество политически, икономически и социални причини и продължава да бъде основно движение в изкуството в продължение на няколкостотин години, а едни от най-забележителните му постижения са именно великите картини на художници като Микеланджело и Леонардо да Винчи.

Най-голямата изненада на шоуто на Balmain беше Шер, която се появи на финала заедно с Оливие Рустейн. Тя беше поканена, за да представи нова дамска чанта, с която я видяхме на видео преди шоуто, но не знаехме, че ще се появи и на пистата малко по-късно. На 76 години, тя изглеждаше забележително, сякаш времето беше изцяло под неин контрол.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser