Преминете към основното съдържание

Онлайн екскурзия до островът на костенурките: Закинтос

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Закинтос е сред най-популярните острови в Йонийско морe и се намира на юг от Кефалония. Сред красивите забележителности на това райско място са прочутите "Сини пещери", наречени така заради тюркоазения цвят на водата в тях. Навагио, или "Плажът на корабокрушенците", е сред най-красивите плажове на острова. Разположен е в близост до село Волимес. Местните разказват, че през 1983 г. кораб с контрабандни цигари се е разбил в скалите, преди да бъде изтласкан на брега, където си стои и до сега.

Заливът Лагана е изключително ценна територия. Разположен е в югоизточната част на острова. Костенурките от вида карета снасят яйцата си на дългата пясъчна ивица там. Местността е превърната в морски национален парк, тъй като костенурките са застрашен вид. Те намират своя дом край бреговете на залива всяка година, между май и септември.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser