Преминете към основното съдържание

Определиха колко струва Белия дом във Вашингтон

След годините на Обама цената му е скочила
© iStock

Експерти от американската компания за недвижими имоти Zillow оцениха стойността на Белия дом във Вашингтон. Според тях за осемте години управление на Барак Обама тази стойност се е увеличила с около 15% и днес е 397.9 милиона долара.

Увеличаването на стойността се дължи на това, че управлението на Обама съвпадна с ръста на цените на имотите на американския пазар, според Business Insider, позовавайки се на данни от компанията Zillow.

Според изчисленията на експертите месечният наем на Белия дом – сградата на Пенсилвания авеню със 132 стаи, 15 спални, 35 бани , игрище за баскетбол и за тенис, паркинг и басейн, възлиза на около 2.075 милиона долара. При това тази оценка е приблизителна, тъй като Белия дом не е на пазара на недвижимите имоти. Като начало специалистите от Zillow са направили подробен отчет през 2009 г.

Самият Барак Обама, който през последните 8 години стопанисваше Белия дом и образно казано „вдигна“ цената му, ще остане да живее във Вашингтон, за да може дъщеря му Саша да завърши училище, като през това време семейството ще живее в престижния квартал Колорама.

 

 

Още по етикети

лайфстайл , интериор
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser