Преминете към основното съдържание

Оргазмите ни правят красиви

Доказано от учените е, че след секс сме по-хубави
© iStock

Дали сексът и красотата са свързани е тема, която дълго време бе подлагана на съмнение, но специалистите отдавна имат отговор. Всъщност любовта оказва своето въздействие не само върху самочувствието и харизмата ни, но и върху физиката ни. Какво се случва след секс: устните се подуват, зениците се разширяват, а приливът на невротрансмитери се повишава, хормоните се балансират, което в дългосрочен план може да подобри мускулният тонус на кожата и нейния тен. Ето защо е напълно възможно и реално сексът да ни прави по-красиви.

От биологична гледна точка оргазмът увеличава производството на естроген и на феромони, които ни правят по-привлекателни в очите на другия пол, освен това регулира нивата на серотонина. Нищо чудно, че в днешно време оргазмът е признат от лекарите като лекарство за истерия и депресия.

По отношение на емоционалната връзка, добрият секс помага да се увеличи доверието между партньорите. Няколко секунди безвремие изострят сетивата и се равняват на една качествена сесия йога. Да не забравяме и доказаният анти ейдж ефект на секс, съпроводен с оргазъм.

Текст Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser