Преминете към основното съдържание

Oще една двойка напуска кралското семейство със скандал

Поредна кралска двойка заминава за САЩ, тъй като не може да понесе обидите, нанесени им от титулуваните им роднини? В мрежата започна дискусия каква е причината - емоции или пари.

Поредна кралска двойка заминава за САЩ, тъй като не може да понесе обидите, нанесени им от коронованите им роднини? В мрежата започна дискусия каква е причината - емоции или пари.

Очаква се още представители на европейския кралски дом да се преместят в Америка. На 29 ноември беше съобщено, че най-малкият син на датската кралица Маргрете II е получил нова работа в сферата на "военната индустрия" във Вашингтон, окръг Колумбия. Което означава, че 53-годишният принц Йоахим и втората му съпруга принцеса Мари ще се преместят в Съединените щати през следващата година. Ако се вярва на датската преса, "принц Йоахим стартира на новата позиция след лятната ваканция през 2023 г., което вероятно означава, че семейството ще се премести в столицата на САЩ през лятото."

Сега Йоахим и Мари живеят в Париж с 13-годишния си син принц Хенрик и десетгодишната си дъщеря принцеса Атина. Синът на датската кралица започна работа като аташе по отбраната в датското посолство в Париж през септември 2020 г. Принцът има и двама сина от първия си брак: 23-годишният принц Никола и 20-годишният принц Феликс. Наскоро Маргрете II обяви, че лишава и четирите деца на най-малкия си син от техните титли.

Говори се, че решението на кралицата силно натъжило най-малкия й син и снаха й. Нейно Величество информирала двойката за предстоящата трансформация само пет дни преди публичното обявяване. От 1 януари 2023 г. тримата принцове и принцесата ще се наричат просто графове и графини. Родителите им реагираха неочаквано публично на промените. Сега мнозина обясняват заминаването на двойката с обидата, нанесена от кралското семейство преди два месеца. Не напразно Йоаким и Мари отдавна са наричани "датските Хари и Меган".

В изявление, направено дни след обявяването на решението за отнемането на титлите на децата на Йоахим, Маргрете II призна, че е „взех решението като кралица, майка и баба, но като майка и баба подцених степента, до която най-малкият ми син и семейството му се чувстват засегнати“. Кралицата каза: „Личи си, че са наранени и съжалявам. Никой не трябва да се съмнява, че моите деца, снахи и внуци са моя голяма радост и гордост. Сега се надявам, че ние като семейство можем да се успокоим, за да намерим изход от тази ситуация.“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser