Преминете към основното съдържание

Още една полза за здравето от фитнеса!

Оказва се, че физическата активност намалява с цели 24% риска от рак на дебелото черво
© iStock

Това не е никак малко! Според проучване на British Journal of Cencer всякакъв вид редовна физическа активност, независимо дали става въпрос за тичане, фитнес или дори танци, намалява риска от рак на дебелото черво с цели 24%.


КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯЛОТО НИ, АКО ПРАВИМ ПЛАНК ВСЕКИ ДЕН?


И този процент се запазва, дори и при наличие на други рискови фактори като наднормено тегло и пушене. Освен това ползите са и за мъжете, и за жените. 

Авторът на проучването д-р Катлийн Уолин от Вашингтонския университет в Сейнт Луис казва: "Много добра новина е, че упражненията имат толкова категорични ползи в намаляването на риска от рак. Надявам се, че това ще стимулира хората да водят по-активен начин на живот".


НЕ ВИ СЕ ХОДИ НА ФИТНЕС? ЕТО КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕТЕ СЕБЕ СИ И ВСЕ ПАК ДА ОТИДЕТЕ


Смята се, че тренировките намаляват риска от коварното заболяване, защото контролират теглото. Освен това те понижават нивата на инсулина и на други хормони, които са свързани с развитието на тумори.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser