Преминете към основното съдържание

Осигурете оптимална хидратация на кожата си

Преследвайки мечтата си да задържим младостта за по-дълго време, спазваме стотици съвети за грижа за кожата на лицето. Един от най-важните сред тях е добрата хидратация. Сухата кожа губи способността си да регулира нивото на влагата и това води до редица проблеми - тенът придобива червеникав цвят, кожата се лющи, чувствате сърбеж. Но какво причинява сухата кожа и как можете да се справите с нея? И най-важното – знаем ли как правилно да хидратираме кожата си?

Кожата е изградена от множество слоеве. Най-горният слой, епидермисът играе роля на защитна бариера, а под епидермиса се намира дермата, която се състои от здрава съединителна тъкан. В нея се намират свободни нервни окончания (част от сетивните системи) космените фоликули, мастните и потните жлези. И двата слоя работят заедно, за да поддържат кожата ви хидратирана.

Сред основните фактори, които водят до дехидратиране, са студът и горещината, слънцето, използването на прекалено силни сапуни, генетично предразположение, горещи душове, хлорът в басейните, кожни проблеми и недостиг на витамини.

През зимата хидратацията на кожата е от особено значение. Много хора имат суха кожа през зимата. С понижаването на температурите, влажността също намалява, намалявайки способността на кожата ни да задържа влагата с до 25%. Силният вятър, заедно с неблагоприятните метеорологични условия като сняг и дъжд, също могат да повлияят на кожата, като причинят дразнене и болка.

Ако смятате, че един добър хидратиращ продукт може да противодейства на сухата кожа, сте прави... Макар и не напълно.

Повечето хидратиращи продукти просто остават върху повърхността на кожата, като създават щит срещу загубата на вода. И докато те помагат да се „заключи“ влагата и да се предпази кожата от околната среда, традиционните съставки не проникват достатъчно дълбоко, за да възстановят и регенерират кожата.

За да се справят с този проблем, изследователи от Neutrogena разработват иновативна технология Hyaluronic Gel Matrix, която използват в продуктите от серията Neutrogena Hydro Boost® и която хидратира и възстановява кожата незабавно, отвътре навън и обратно.

Как работи Hyaluronic Gel Matrix в продуктите Neutrogena Hydro Boost®:

1. Отвътре-навън: Действа ефективно и успява да „заключи“ влагата вътре в кожата. Съдържа хиалуронова киселина, която задържа до 1 000 пъти повече вода от собственото си тегло. Хиалуроновата киселина е вещество, естествено синтезирано от кожата, но с напредването на възрастта производството й намалява. Главната полза на хиалуроновата киселина е нейната голяма способност да задържа вода, като поддържа кожата хидратирана. Поради тази причина продуктите, съдържащи хиалуронова киселина, се препоръчват именно за суха кожа.

2. Отвън- навътре: Формулата създава „хидратационно депо“, от което влагата непрекъснато се отделя до кожните клетки, като ги поддържа хидратирани и зрави. В същото време, благодарение на глицерина и маслиновото масло, които допълнително се съдържат в продуктите, предотвратяват загубата на влага и кожата се подсилва. Резултатът е мека и гладка кожа.

Neutrogena Hydro Boost® съдържа освен хиалуронова киселина, глицерин и маслиновото масло, и трехалоза.

Трехалозата е дизахарид, който се среща в редица растения и животни и има способността да предпазва клетките и протеините от изсъхване или измръзване. Подпомага на организмите да преживеят екстремни ситуации. Също така има способността да намалява водната загуба и да подсилва бариерната функция, като по този начин подобрява хидратацията.

Представяме ви част от продуктите от серията за грижа за кожата на лицето Hydro Boost®, с които кожата ви ще е правилно и добре хидратирана.


Hydro Boost Мицеларна вода с тройно действие

Формула, обогатена с хиалуронова киселина и 3 разлини вида мицеларни молекули, които работят в синхрон, за да постигнат 3 действия:

  • Премахва грима, дори и водоустойчива спирала
  • Премахва излишния себум и замърсявания
  • Увеличава хидратацията на кожата

*без допълнително изплакване

Подходящ за всички типове кожа

Ежедневна употреба

Hydro Boost Хидратиращ гел за лице

Хидратира през целия ден, за гладка и еластична и подмладена кожа. Хидратиращият гел Hydro Boost® съдържа Hyaluronic Gel Matrix, която:

  • „Заключва“влагата в кожата, благодарение на хиалуранавата киселина, която задържа вода до 1000 x собственато ѝ тегло.
  • Работи, за да помогне на кожата да се чувства хидратирана през целия ден и да отделя влага, когато има нужда.
  • Поддържа кожата хидратирана през деня и винаги, когато има нужда. Резултати: Клинично доказано поддържа кожата хидратирана за 24 часа*.

* Инструментален тест с 52 жени, 2014.

Подходящ за нормална до комбинирана кожа

Ежедневна употреба


Hydro Boost® Нощен крем с хиалуронова киселина

Подобрява устойчивостта на кожата към дехидратация и изглажда признаците на умора за 1 нощ. Нанесете и оставете за през нощта.

Съдържа

  • Hyaluronic Gel Matrix, която: „Заключва“ влагата в кожата, благодарение на хиалуранавата киселина, която задържа вода до 1000 x собственато ѝ тегло.
  • Memory gel формула - създадена, за да обърне само за една нощ цикъла на умора и да засили устойчивостта на бариерата на кожата, предотвратяваща загубата на влага. Кожата е интензивно хидратирана, еластична, със свеж блясък, който продължава цял ден.

Поддържа 24-часова хидратация

Изглажда следите от умора за 1 нощ

Интензивно рехидратира и изгражда устойчивостта на кожата към дехидратация ден след ден

Oil free

Не лепнеща тесктура

Подходящ за всички типове кожа

Ежедневна употреба


Hydro Boost Крем-гел околоочен контур за свеж и сияен видHydro Boost® Eye Gel Cream, с тройно действие, осигугрява свеж вид, като премахва признаците на умора от областта на околоочния контур.

  • Интензивна хидратация: Технологията Hyaluronic Gel Matrix осигурява незабавно подхранване, интензивна хидратация и подобрява естествената защита на кожата около очите.
  • Освежаващо усещане: Благодарение на лекия си гелообразен състав, успокоява уморените очи и премахва следите от умора. В същото време се абсорбира веднага, осигурявайки идеална основа за грим.

Поддържа 24-часова хидратация: Възстановява еластичността на кожата и осигурява свеж вид всеки ден.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser