Преминете към основното съдържание

Основателите на Proenza Schouler изкупиха обратно марката си

Преди това марката беше притежание на Castanea Partners
© Proenza Schouler

Основателите на Proenza Schouler, Джак Маккулоу и Лазаро Ернандес купиха обратно марката си от Castanea Partners с подкрепата на частни инвеститори. Брандът беше собственост на Castanea Partners от 2015 г.

Сега марката има значителен капитал, час от които ще бъдат инвестирани в по-нататъшното ѝ развитие. Има и промяна в управлението на марката - Кей Хон стана главен изпълнителен директор, а неговият предшественик Джъд Крейн и главният финансов директор Джон Паочели напуснаха позициите си. Маккулоу и Ернандес заявиха, че са щастливи да контролират напълно марката отново.

Първият търговски успех на Proenza Schouler датира от 2008 година, когато дизайнерите представиха чантата PS1. След това, на фона на спадащите продажби, брандът срещна трудности, дължащи се на масовите фалшиви копия в сектора на бързата мода.

От миналия сезон, Proenza Schouler се завръща на Седмицата на модата в Ню Йорк и очакваме да видим шоутата на марката на модната сцена на Голямата ябълка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser