Преминете към основното съдържание

Остров Аруба: Тюркоазени води, бели пясъци и екзотична кухня

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Целогодишно слънчево време, бели пясъчни плажове, гостоприемни местни жители и много вкусна кухня от целия свят - това са само малка част от причините да посетите Аруба. Островът е разположен в югозападната част на Малките Антили в Карибско море, на около 29 км северно от венецуелския полуостров Парагуана.

Кулинарните предложения на Аруба представляват урок по история, като подчертават културните влияния на Холандия, Южна Америка и останалите карибски страни, така че не се колебайте да експериментирате с менюто.

Знаете ли, че Аруба е столицата на гмуркането на Карибите? Ако ви се отдаде възможност да посетите това райско кътче, задължително открийте някой инструктор, който да ви срещне с красотите на подводния свят.

Един от най-интересните представители на местната флора е дървото Диви-Диви с извито на една страна стъбло. Короната му е също толкова причудлива - вместо да расте нагоре, както става обикновено, тя расте настрани. Около белите пясъчни плажове виреят горички от кокосови палми, които придават истинско романтично усещане. Убедете се сами в галерията ни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser