Преминете към основното съдържание

Островът на пиратите

Фурни е от гръцките острови, идеални за бягство от тълпите
© istock

Показваме ви част от автентичното лице на островна Гърция в няколко малки и по-големи локации, останали встрани от туристическия поток.

Остров на пиратите или не, Фурни е достатъчно интригуващ, за да ви примами към себе си. Той е един от Северноегейските острови и наистина навремето е използван за убежище на пиратите от Корсика. Кой знае, може да откриете заровено съкровище там, ако само потърсите... Или поне духа на Посейдон, скитащ наоколо.


ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ, ИДЕАЛНИ ЗА БЯГСТВО ОТ ТЪЛПИТЕ: СИКИНОС


Какво да правите? Започнете от столицата Камбос. Традиционни къщи, калдъръмени улички, черничеви дървета, живописно пристанище и незабравими гледки са сред всичко онова, което ви очаква на големия само 30 кв. км Фурни. Задължително посетeте и разгледайте акропола на хълма, носещ името на Свети Георги, древното селище Камари и кулата „Света Троица“ (Agia Triada), която се намира в Хрисомилия. Градчето Камби, само на километър от Камбос, пък ще ви изненада с живописното си заливче, просто минете покрай вятърните мелници и сте на точното място. Хрисомилия, която вече споменахме, е известна с красивия си плаж и таверните, предлагащи разнообразни вкусни ястия с прясна риба. Най-лесно се стига дотам с лодка. За ентусиастите – островът предлага много добри условия за шнорхелинг.


ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ, ИДЕАЛНИ ЗА БЯГСТВО ОТ ТЪЛПИТЕ: СКИРОС


Плажовете. Тези, които имат нужда от тишина и спокойствие, задължително трябва да посетят плажовете Бали и Касиди. Касиди е една от перфектните локации за посрещане на залеза. Тези, които търсят пълно усамотение, нека запомнят името Амбелос. За шнорхелинг любителите – Камари и никой друг. Хрисомилия и Петрокопио са сред най-красивите плажове на острова, първият носи допълнително очарование заради автентичните рибарски лодки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser