Преминете към основното съдържание

От черна очна линия до естествен грим. Как се промени визията на Кейт Мидълтън

Галерия
Анна Кожухарова-Мариянска

Днес нейната емблематична прическа Simply Kate с меки къдрици се счита за най-популярния стил в Англия, а формата на веждите й се приема за еталон. Милиони момичета се опитват да копират стила й всеки ден, въпреки че това не винаги е било така. ELLE проследява еволюцията на бюти визията на бъдещата английска кралица, която може да вдъхнови всяко момиче.

Кралските експерти са единодушни, че следващото десетилетие ще бъде време на истински разцвет за Кейт Мидълтън и ще й донесе още повече популярност. За много жени по света херцогинята е истинска икона, която не само завладя сърцата със своята усмивка и отдаденост, но и диктува тенденции в областта на модата и красотата.

В зората на своята популярност, още преди брака си с Уилям, Кейт предпочиташе доста тежък дневен грим с черна очна линия по горните и долните клепачи. Бъдещата съпруга на принца беше с тъмна коса, която рядко боядисваше. (2011)

През 2012 г., когато Кейт и Уилям се ожениха, херцогинята на Кеймбридж се появи не само в нов статус, но и с нов стил. Къдриците станаха още по-тъмни, а черна очна линия беше нанесена на почти целия подвижен клепач.

Както посочва личният гримьор на херцогинята, Лора Кей, Кейт Мидълтън е извървяла дълъг път към естествения си „сияещ“ грим.

„Бюти визията на херцогинята, която виждаме днес, е резултат от опити, грешки и търсене на „ново аз“. Херцогинята отдавна е привърженик на черната очна линия, но от 2014 г. тя започна постепенно да се придържа към по-естествен грим.”

По отношение на косата Кейт премина от тъмни къдрици към изсветлени кичури през август 2013 г. Тогава за първи път херцогинята се появи с новия стайлинг, допълвайки грима си с розов руж. Преобразяването й направи истински фурор: феновете бяха възхитени от женствеността и нежността на херцогинята.

Специалистите продължиха да променят Кейт, създавайки по-естествена визия: стайлингът стана по-малко официален, а веждите придобиха естествен светлорус нюанс. През 2014 г. Кейт се появи за първи път със своя емблематичен стайлинг Simply Kate, съавтор на който е стилистът Том Смит.

„Преди всяка публична изява косата на Кейт първо се полира и изправя, а след това леко се навива с маша“ (Том Смит)

През 2015 г. Кейт Мидълтън реши да експериментира с дължината на косата и за първи път се появи с удължен боб. Образът стана по-строг, а херцогинята визуално изглеждаше малко по-възрастна от годините си.

Желанието да носи дължина до раменете не продължи дълго. Още през 2016 г. Кейт се появи с нов стайлинг и изсветлени кичури, а вместо тъмна очна линия гримьорите за първи път използваха златистокафяви сенки. Именно през този период бяха положени „основите“ на визията на Кейт, която толкова много обичаме. На мода влязоха сияеща кожа и естествен руж, които веднага бяха възприети от кралските стилисти. Образът на херцогинята започна да се нарича луксозен и в същото време спокоен.

Както гримьорите подчертават, Кейт не се страхува да се променя. Най-вече веждите й претърпяха промяна: от тънки "ивици" те се превърнаха в широки и естествени. Между другото, известно е, че херцогинята е фен на микроблейдинга.

Що се отнася до грима, основната грешка на стилистите беше използването на матова основа. Според Лора Кей (кралски гримьор) много жени се стремят да премахнат излишния блясък, но вместо естествена кожа получават ефекта на порцеланова кукла.

„В периода 2015-2016 г. Кейт, подобно на много кралски особи, използваше матова основа. Едва през 2018 г. тя вкара в грима си хайлайтъра, бронзанта и червилото с блясък."

През 2019 г. херцогинята на Кеймбридж реши радикално да промени имиджа си, представяйки се с красив карамелен цвят на косата по време на празника на принцеса Шарлот на 1 септември. Освен това стилистите направиха стайлинга по-модерен: вместо със стегнати къдрици прическата вече бе решена в по-спокоен вариант на леко усукани кичури.

„Всички стилисти са наясно, че Кейт Мидълтън има голям късмет с косата си. Дори гледайки нейните снимки от преди 20 години, става ясно, че тя винаги е била плътна, лъскава и жива. С годините, благодарение на изправяне и полиране, косата й придоби блясък и изглежда по-добре. Сега стайлингът на Кейт не изглежда толкова официален, колкото преди години. Виждаме, че тя е намерила себе си и разпуснатата й коса изглежда много естествена и ефектна." (Том Смит)

На 40-годишна възраст Кейт намери своя перфектен имидж за красота и затвърди статуса си на истинска икона на стил. Цветът на косата й с бронзови нишки се счита за основна тенденция на 2022 г. Що се отнася до грима, вечерните и дневните визии на Кейт не се различават много: херцогинята нанася розово-прасковен руж на скулите, придава на кожата лек блясък с помощта на хайлайтър и уплътнява нежно веждите с молив, нанесен по цялото протежение. От години любимото червило на бъдещата кралица е Sandwash Pink на Bobbi Brown.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser