Преминете към основното съдържание

От червения килим на кинофестивала във Венеция

Джулиан Мур, Дженифър Лорънс, Мишел Пфайфър, Джордж Клуни, Мат Деймън и още са сред звездите на 74-ия кинофест в града на мостовете
© Getty

На остров Лидо във Венеция стартира 74-тото издание на най-стария кинофестивал в света. Той ще продължи до 9 септември, а председател на журито тази година е американската актриса Анет Бенинг. Основната конкурсна програма включва 21 кинотворби. 

Кинофестът започна с прожекцията на лентата на американския режисьор Александър Пейн "Downsizing" („Малък голям живот”). Това е една творба от областта на научната фантастика, в която главните герои Мат Деймън и Кристен Уиг трябва да се смалят, за да проникнат в свят на богатства, какъвто не са виждали.

Венецианската Мостра ще бъде закрита с прожекцията на филм на японския режисьор Такеши Китано. Той ще представи третата част от трилогията си, започната през 2010 година - "Outrage" („Избухването”).

С почетни награди "Златен лъв" за цялостен принос в киноизкуството ще бъдат отличени американските екранни идоли Робърт Редфорд и Джейн Фонда. 

© Getty

По червения килим тази година се преминаха десетки знаменитости, сред които Джулиан Мур, Дженифър Лорънс, Мишел Пфайфър, Джордж и Амал Клуни, Мат Деймън и Итън Хоук. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser