Преминете към основното съдържание

От днес до края на август се открива August Illustrated

12 от водещите съвременни илюстратори ще покажат своите последни творби
Борис Праматаров
Борис Праматаров

Столичният културен живот кипи с пълни темпове и през август. Днес във VIVACOM Art Hall се открива обща изложба на 12 от водещите съвременни илюстратори, които творят не само в страната ни, но и в чужбина. В рамките на изложбата August Illustrated те ще покажат своите последни творби. Това са младите артисти Georgiev_AndonastY, Alexandra Ramirez, Antoaneta Ilieva_ Точка, Boris Pramatarov, Borislavawillmadeit, Dragomir Kostadinov_PXRN, Kaloian Toshev_MZK, Mila Yaneva, Petya Savova_5Я, Rositsa Raleva, Stefan Chinof и Zlatina Zareva. Платформата за промотиране на артисти Advertising Artists ще обогатява културния календар до края на месеца.

Стефан Чиноф

Илюстрацията е една от най-гъвкавите арт-форми днес. Обичайно тя се свързва с книгоиздаването и рекламата, но в последните години илюстраторите създадват творби, които вълнуват и експериментират с хибридни форми на съвременното изкуство. Тази форма на изкуство става все по-обхватна като контекст чрез съврменнните технологии (компютърни игри, мода, анимация) и търси своето равнопоставено място до изящното изкуство.

Откриването на изложбата August Illustrated е днес, 10.08 от 19:30 ч. във VIVACOM Art Hall.

Антоанета Илиева (Tochka)

Advertising Artists (www.advertisingartists.eu) е общност от визуални артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в по-широкия контекст на общността.

Драгомир Костадинов (PXRN)

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser