Преминете към основното съдържание

От кой филм е вдъхновена новата колекция есен-зима 2021/2022 на Anna Sui?

Сюжетът напомня на дизайнерката за неочакваната ситуацията, в която се намираме сега, създадена от коронавируса

© IMaxTree

По време на представянето на колекцията си Anna Sui обсъди филма от 1968 г. Wonderwall, който й напомня за странното положение, в което се намираме и я кара да се замисли. „Не е най-великият филм“, казва тя, но е актуален за живота в момента, според нея. Филмът представя образа на полудял учен, който живее сам в малък апартамент. Животът му се преобръща, когато бляскав модел, изигран от актрисата Джейн Бъркин, и нейният приятел, се преместват в съседство и започват да организират често щури партита. Професорът се губи във фантазиите на своите съседи и става обсебен от техния свят. „Това ми напомня за живота в момента“, казва дизайнерката. „Сега сме сами вкъщи, но знаем, че скоро ще сме от другата страна“.

Фантазията е основополагащ елемент в колекцията. Облеклата изглеждат като част от приказка и създават усещане за безгрижност. Anna Sui смеси стилът на Бъркин във филма, със собствените си препратки към концертните плакати от края на 60-те. Колекцията обединява много от типичния стил на Sui, като рокли от шифон, дебела черна дантела, леопардов десен, изкуствена кожа, много въображение и флорални принтове.

Визиите на Sui са известни със своите екстравагантни стилове и изобилие от аксесоари, но в тази колекция си сътрудничи с няколко творци, за да обогати своята представа. Сред тях е Ана Кастелано, млада дизайнерка от Европа, рисува на ръка детайлите на дънките. Моника Форсберг също се присъедини към творческия състав. Тя е добър илюстратор и показа графики с паун и змия. Участва и испанският художник, известен като Golden Daze. Някои колаборации се пренесоха от миналия сезон в сегашния, като Birdie Purl - ръчно изработва груби плетива и Fellow Earthlings, които продължават да произвеждат рециклирани ацетатни слънчеви очила. Другите колаборации са вътрешни, буквално: племенницата на Sui, Оливия, рисува карикатури, а другата й племенница Изабел, прави ръчно изработени маски със звезден мотив.

Съвместната работа и новите гледни точки и идеи се сляха със собствения начин на мислене на Sui. Самите й облекла, макар и все още сладки и пъстри, както винаги, носят и ново усещане. В днешно време жените искат повече от дрехите си, а в колекцията на дизайнерката ще намерят много тоалети, които са едновременно елегантни и подходящи за ежедневието. Както казва тя, „Скоро ще се присъединим към партито от другата страна!“. Ще имаме много възможности да се облечем за него.

Видео: IMaxTree

Още по етикети

есен-зима 2021/2022 , Anna Sui
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser